„A Brexit kezd katasztrófába átmenni”

0

Érdekes helyzet állt elő most, hogy a legnagyobb brit szakszervezet is beszállt a Brexitről szóló vitába, olyannyira, hogy az erős munkáspárti hatással bíró Unite egyenesen második népszavazást akar.

A több mint 1 millió 400 ezer tagot számláló Unite szakszervezet vezetése elfogadta, hogy kampányoljanak egy második Brexit-népszavazásért, ami az Európai Unióval kialkudott feltételekről szólna.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN ÖSSZEGYŰJTVE

A vita természetesen a „puha” (azaz minimális gazdasági kárt okozó, az országot a vámunióban tartó) és a „kemény” (azaz totális szakítást jelentő) Brexitről szól, aminek előnye az lenne, hogy az Egyesült Királyság szabadon köthetne szabadkereskedelmi megállapodást bárkivel.

A Unite szakszervezet kongresszusán a küldöttek elutasították a jelenlegi kormány álláspontját és új választásokért és egy Munkáspárt-vezette kormányért kampányolnak majd – jelentette az InfoRádió tudósítója.

„A Brexit kezd katasztrófába átmenni” – indokolt a szakszervezet vezetője, Len McCluskey, aki szerint helytelen, hogy a londoni kormány még mindig nem állt elő egyértelmű tervvel arról, hogyan tervezi a kilépést az Unióból.

Ideiglenesen Magyarországon, Londonból jövet

Share.

About Author

Leave A Reply