A brazilok sem boldogok állandóan

0

Ha Brazília, akkor karnevál, foci, óceánpart, boldogság – a szegénység mellett ezek ugranak be leginkább talán egy európai embernek. Nos, a brazilok sem boldogok mindig, más kérdés, hogy azért törekednek rá – derül ki a Vargabetűk blog posztjából.

„Brazíliában láttam olyan szlogent, ami így szólt: „Milyen csodálatosat csinált ma, hogy boldog legyen?” Nem emlékszem, mit reklámozott a plakát, de azt olvastam ki belőle, hogy a brazil kultúrában fontos, hogy csodálatos dolgokat csináljunk a boldogságunkért. Hogy ezzel meg lehet szólítani az embereket.

Ugyanakkor a brazilok ugyanolyan sokat panaszkodnak, mint pl. a magyarok, és ugyanúgy nem tesznek aktívan azért, hogy máshogy menjenek a dolgaik (egyébként nem tőlem származik az a kritikus vélemény, hogy a brazilok passzivitással reagálnak a problémákra, hanem a brazil ismerőseimtől).

Sokat emlegetik mostanság a politikusok korruptságát – a közelmúlt korrupciós botrányai miatt –, érezhetően kiábrándultak a politikai elitekből. Ám a panaszkodásukból inkább lemondó szomorúság sugárzik, és nem indulatosság, mint a magyarokéból.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

Emellett elmondható az is, hogy a brazilok nagyon félnek a jelenlegi társadalmi klímában (erre a témára visszatérek majd egy későbbi bejegyzésben). A korrupt politikusok mellett gyakori társalgási téma, hogy mennyire veszélyes hely Brazília, hogy bármikor kirabolhatják az embert, hogy bárhol lehet belőle áldozat.

Ha a brazilokra hallgattam volna abban, hogy hova menjek és hova ne, akkor nem mentem volna sehova és nem láttam volna semmit az országukból, pláne nem egyedül, mert mindenre azt mondták, hogy veszélyes, és kerüljem el.

Mindezzel együtt a brazilok életvidám emberek, szívesen hesszelnek vagy sportolnak a strandon, élvezik a közös zenélést és táncolást, vagy épp az országuk gyönyörű természeti vidékeit. Egyszóval szeretnek meríteni az élet örömeiből (ha már a gond érkezik akkor is, ha nem hívják).”

A teljes posztot itt találod.

„Édesanyám sírva mondja, hogy nagyon hiányzom, de nem akarja, hogy hazamenjek”

Share.

About Author

Leave A Reply