Botrány lett az aprópénzért árult egymilliárdos házból

0

Nem mondhatnánk, hogy különösebben meglepett volna minket, de elég komoly balhé lett abból a kezdeményezésből, amiről tavaly októberben mi is beszámoltunk, és aminek a lényege az volt, hogy egy brit házaspár különleges nyereményjátékkal akart megszabadulni több mint 3 millió fontot érő házától.

A helyszín Dél-Anglia, azon belül is a hampshire-i Ringwood közelében fekvő Avon Castle. Ez a 3 millió fontot (1,1 milliárd forintot) érő ház volt sokáig a Beresford házaspár otthona.

Az épület Huf Haus technológiával készült gyorsház, előregyártott fa- és üvegelemekből áll. Hat hálószoba található benne, továbbá játék-, snooker- és moziszoba, és a konyha is ultramodern.

Miután nem sikerült a hagyományos módon eladni az ingatlant, a házaspár úgy döntött, hogy tombolán értékesíti azt. Szigorúan matematikai alapon 120 ezer jegyet kellett volna eladnia, hogy az eredetileg kért árat megkapja, de a szerencsejátékra vonatkozó szigorú szabályok miatt ennél többet, 170 ezret kell(ett volna) eladniuk, különben egy kevésbé értékes pénzdíjat kell kisorsolni.

A család a szükséges engedélyeket beszerezte, az ügyvédi és átírási díjakat is magára vállalta, sőt, arról volt szó, hogy még a bútort is meghagyják az új lakónak szükség esetén. A férj, Mark emellett egy 160 ezer font értékű Aston Martin DB11 V8-at is felajánlott a tombolára.

Nos, az ötlet dicstelen véget ért, hiszen a napokban Mark és Sharon Beresford bejelentette, hogy a tervezett 250 ezer helyett alig 30 ezer egyenként 25 fontos jegyet adtak el, magyarán őrületes bukta lett a sztori.

Most jön a csavar a történetben, hiszen ilyenkor a törvények szerint kötelesek valamilyen nyereményt kihirdetni, amit ők meg is tettek, 110 ezer font értékben, ami hát azért erősen messze van a ház értékétől.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a tombola szabályzatában a házaspár azt ígérte, hogy a befolyt összeg 75 százalékát a nyereményre fordítják – a költségek levonása után.

Itt tört ki a botrány, hiszen nem kell matekzseninek lenni, hogy a 30 ezer 25 fontos jegy az 750 ezer font bevétek, aminek a 75 százaléka 560 ezer font. Ehhez képest ennek az ötöde a nyeremény.

A pár azt állítja, összesen 640 ezer fontot költöttek reklámra, egyéb marketingre, PR-ra és jogi költségekre.

Ha nagyon finomak akarunk lenni, akkor azt írjuk, hogy ezt nem hiszi el 100 százalékig mindenki, olyannyira nem, hogy például Beresfordék Twitterét törölni is kellett a gyalázkodások miatt.

„Lehet, hogy törvényes, de nem hiszem, hogy erkölcsös is lenne” – írta a bournemouth-i Rebecca Gleaves.

„Soha többet nem veszek részt ilyen nyereményjátékban” – fogalmazott a londoni Richard Reddington (akinek ezúton is jó reggelt kívánunk).

Mindenesetre a játék oldala még él és címlapján nagy büszkén hirdeti, hogy valaki 110 070 fontot nyert.

Éljen.

Furcsa tetoválással esedezik bocsánatért a hűtlen férj

(Fotó: winamegahome.co.uk)

Share.

About Author

Leave A Reply