Borzalmas mélységben a magyarok egészsége

0

Egy pillantás az egészségre címmel jelent meg az OECD legfrissebb, a tagországok, a felvételre váró országok és partnerországok egészségi mutatóit összehasonlító kiadványa. Ez a pillantás Magyarország esetében egészen elkeserítő.

Az OECD-tagországokban a rák, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentik a vezető halálokot, de egyre nagyobb gondot okoznak a mentális betegségek is és sok ember étkezik helytelenül, dohányzik és iszik túl sok alkoholt (a tagállamok lakosságának 4 százaléka alkoholista, 18 százaléka napi szinten dohányzik).

Ami Magyarországot illeti, mind az elkerülhető halálesetek, mind a várható élettartam szempontjából a legrosszabbak között van.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Az átlagos magyar 75,9 évet él, szemben a 80,7-es OECD-átlaggal, 100 ezer főre levetítve 388-an olyan betegségben halnak meg, amik megfelelő kezeléssel gyógyíthatók lett volna – emlékeztetett az Index.

Magyarország az elsők között van mind a dohányzás, mind az alkoholfogyasztás terén és nagyon sokan halnak meg a légszennyezés miatt is.

Magyarország közte van annak a hét OECD-országnak, ahol a lakosság 95 százaléka alatti a hozzáférés az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz, ez az érték nálunk 94 százalék, a két utolsó az USA (90,8) és Mexikó (89,3).

Rengeteg közpénz megy sportra, kevés az egészségügyre Magyarországon

Share.

About Author

Leave A Reply