Borzalmas következményekkel jár a japán iskola nyomása

0

Az öngyilkosság a vezető halálok Japánban a 10 és 14 év közöttiek körében. Ez először fordul elő a háború utáni időszakban – derül ki a kormányzat demográfiai adataiból.

Miközben az egész országban jelentősen csökkent az öngyilkosságok száma az elmúlt években, a japán fiatalok körében nőtt az arány.

A szomorú statisztikák szerint 2017-ben összesen száz 10 és 14 év közötti gyermek vetett véget életének, így ez az összes halálozás 22,9 százalékát teszi ki. A daganatos betegségek 22,7 százalékot, míg a balesetek 11,7 százalékot képviselnek ebben a korcsoportban.

Az okokat egyelőre nem tudták pontosan meghatározni az illetékes hatóságok. Az érintett gyerekek közül sokan korábban még nem próbálkoztak hasonlóval, vagyis a jeleket nehezebben lehetett észrevennie a környezetnek.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!

Junko Sakanaka iskolai tanácsadó, a megelőzést célzó kormányzati testület tagja szerint a felnőttekre vár nagy feladat, hogy felismerjék, ha egy gyerek szorong, stresszes.

A tendencia azt mutatja, hogy a tavaszi és a nyári szünet után ugrik meg az öngyilkosságok száma, ez pedig komoly társadalmi kérdéseket is felvet az ázsiai országban.

Program van, siker nincs

A kormány 2017-ben indított öngyilkosság-megelőzési programot, amely a fiatalokra is fókuszál. Online tanácsadókhoz lehet fordulni, az iskolák pedig ismertető füzeteket osztanak ki, ami a diákoknak segít abban, hogy felismerjék társukon, ha nincs jól.

Japánban 2003-ban tetőzött az öngyilkosságok száma, több mint 32 ezren haltak meg ilyen okból az egész országban, de 2017-re javult a helyzet, 20465 öngyilkosság került be a statisztikákba.

Ugyanakkor árulkodó, hogy a 100 ezer lakosra jutó öngyilkosságok aránya a 10 és 19 év közöttiek körében nem változott az évek során – emlékeztetett a Japan Times.

Még rosszabb a helyzet a 15 és 39 év közöttieket vizsgálva: 2012 óta az öngyilkosság a vezető halálok ebben a csoportban. Az életüknek önkezűleg véget vetők mintegy fele a 20-as éveiben járt.

Tíz dolog, amit megváltoztatnék Japánban

(Fotó: pixabay.com/Wokandapix)

Share.

About Author

Leave A Reply