Borított a brit kormányfő

0

Öt alapelvet fogalmazott meg Theresa May a Brexitről, mintegy reagálva az Európai Bizottság minapi tervezetére.

A brit miniszterelnök a londoni City pénzügyi központjában tartott előadásán hangsúlyozta, hogy az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti megállapodásnak tiszteletben kell tartania a Brexit ügyében tartott referendum eredményét.

Emellett tartósnak kell lennie, meg kell védenie a lakosság munkáját és biztonságát, egyeznie kell a szigetország jövőképével, és meg kell erősítenie az Egyesült Királyság egységét.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Theresa May a gazdasági egyeztetés kapcsán azt mondta, hogy a már meglévő modellek, mint a Norvégia, illetve a Kanada és az unió közötti egyezmények nem felelnek meg az Egyesült Királyság céljainak.

Ugyanakkor visszautasította azokat a vádakat, hogy London szemezgetne az uniós tagság előnyeiből, miközben a kötelezettségeket nem vállalná. Theresa May szerint a brit kormány minden jelenlegi szabadkereskedelmi megállapodásnál szélesebb körű együttműködésre törekszik az Európai Unióval.

Az egyik kritikus pont az ír-északír határ kérdése, erre a brit kormányfő vagy egy vámügyi partnerséget, vagy egy „nagyon áramvonalas” megállapodást javasolt.

Összeeresztették a brit és a kelet-európai munkásokat: az eredmény brutális lett

Share.

About Author

Leave A Reply