Boldogabbak a britek a Brexit óta

0

Úgy tűnik, érdekesen csapódik le az uniós kilépés és az azzal kapcsolatos huzavona a brit társadalomban, ugyanis a statisztikai hivatal friss felmérése szerint az emberek most boldogabbak, mint voltak egy éve a Brexitről szóló népszavazás idején.

Az Office for National Statistics (ONS – ez a brit statisztikai hivatal) adatai szerint javult a britek közérzete az Európai Unióból való kilépésről döntő népszavazás óta.

Az ONS felmérése megállapította, hogy a 2016 júliusától 2017 júniusáig tartó időszakban a brit polgárok boldogságérzete, életkörülményekkel való megelégedettsége és tevékenységének hasznosságába vetett hite 2011 óta a legmagasabb szintre emelkedett.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn! Kattints, költözz!

A boldogságérzet mutató 2017 júniusában 7,52 pontos átlagot ért el 10 pontból a brit polgárok körében, szemben a Brexit-referendum idején, 2016 júniusában mért 7,46 ponttal.

Az életkörülményekkel való megelégedettség mutatója 7,69 pontra emelkedett 7,65 pontról. Az ONS felmérése kihangsúlyozta, hogy a hangulati mutatók Angliában javultak a legnagyobb mértékben.

Most hogy ennek az az oka, hogy tavaly nagyon aggódtak, vagy egyszerűen csak másként csapódik le a vállalkozások és a gazdasági szakemberek körében az elmúlt hónapok eseménysora, mint az egyes embereknél, az egy érdekes kérdés, de aligha mi fogjuk megválaszolni.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: pixabay.com/Free-Photos)

Share.

About Author

Leave A Reply