Bizottsággal a kivándorlás ellen?

0

Néha egészen furcsa dolgokkal tudnak előállni a politikusok, függetlenül attól, hogy a paletta melyik oldalán állnak (vagy ülnek). Most például egy ellenzéki politikus dobta az ötletet: eseti bizottsággal lehetne megállítani a kivándorlást.

A Párbeszéd képviselője, Kocsis-Cake Olivio beszélt arról a parlamentben, hogy miután az Eurostat felmérése szerint több mint hatszázezer magyar él külföldön, és így nagy a munkaerőhiány, ezért nemzeti együttműködésre lenne szükség.

Az ellenzéki politikus azt kérdezte, hogy a kormány hajlandó-e felállítani egy olyan országgyűlési eseti bizottságot, amelyiknek egyetlen feladata a kivándorlás megállítása lenne.

KÜLFÖLDÖN KERESEL MUNKÁT? KATTINTS IDE!

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormányzati lépéseket dicsérte, hangsúlyozva, hogy tovább csökkennek az adók, bővülnek a családtámogatások és folytatódnak a béremelések.

Tavaly többen tértek haza Magyarországra, mint amennyien külföldre indultak munkát vállalni – emelte ki az államtitkár (ki tudja, milyen adatra támaszkodva már megint).

Berlin szuper, de nem tökéletes

Share.

About Author

Leave A Reply