Berlin helyett inkább Budapesten valósították meg az álmukat

0

Viszonylag ritka az, hogy valaki a német fővárosban élve és sikereket elérve úgy dönt, mégis inkább Budapesten próbálja megvalósítani álmát. Ráadásul sikeresen. Márpedig van ilyen, miként ezt Petra és Péter története is bizonyítja.

A minőségi, de nem túl drága és jó színvonalú étkeztetésre a magyar fővárosban is van igény – ezt ismerte fel még 2007-ben Saás Petra, aki meg is nyitotta a saját helyét Fruccola néven.

Öt éven keresztül minden nap vitte is a boltot a budapesti belváros kellős közepén. A hely jól ment, mi több, újabb helyiséggel is bővült, ám ezt már együtt nyitotta párjával Tausz Péterrel (akit egyébként a Fruccolában ismert meg, ahol a férfi törzsvendég volt).

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Minden ment is, mint a karikacsapás, amikor a férfi (egyébként a Transparency International jogásza) Berlinben kapott munkát. Három évig ingáztak, és erősen gondolkodtak azon, hogy végleg Berlinben maradnak.

Annál is inkább, mert közben született két gyermekük, és már az üzlethelyiségeket nézegették a német fővárosban, amikor megkereste őket az egyik budapesti bevásárlóközpont – mesélték az Indexnek.

Megtetszett nekik a lehetőség, így aztán három év után hazaköltöztek, és belevágtak a harmadik Fruccolába. Ami tulajdonképpen elég ritka történet, hiszen úgy költöztek haza, hogy Nyugat-Európában is ugyanazt csinálhatták volna, mint Budapesten.

A teljes cikket az Indexen találjátok.

Mennyit kereshetsz Németországban?

(Fotó: instagram.com/hellofruccola)

Share.

About Author

Leave A Reply