Belgium kemény lesz, nem viccel

0

A belga közlekedési miniszter javaslata alapján 100 eurós büntetést kellene fizetniük azoknak, akik a vasútállomásokon hagyják csomagjaikat – közölte a La Libre Belgique című belga napilap.

A miniszter elmondta, hogy több más országhoz hasonlóan Belgiumban is szankcionálni kell a gyakran tapasztalható hanyagságot, ugyanis az elhagyott, ottfelejtett csomagok miatt foganatosított biztonsági intézkedések költségei rendkívül magasak.

A szövetségi parlament elé benyújtásra váró miniszteri javaslat a könnyebb azonosíthatóság végett kötelező tenné a csomagok névre szóló címkézését is.

A különleges terrorelhárító egységek mozgósításával és a veszélyeztetett helyszín kiürítésével járó akciók az elmúlt három évben megnégyszereződtek a belgiumi pályaudvarokon.

Thierry Ney, a belga vasúttársaság szóvivője arról tájékoztatott, hogy nemrégiben országos kampány indult, amelyben az otthagyott csomagokkal kapcsolatos lehetséges következményekre figyelmeztetik az utasokat.

A radikális cselekmények bejelentésére vagy az erőszakos szélsőségekkel kapcsolatos felvilágosítás céljából létrehozott, ingyenesen hívható belga telefonszámra 237 hívás és bejelentés érkezett az elmúlt hat hónapban.

(Fotó: pixabay.com/StelaDi)

Share.

About Author

Leave A Reply