Belesimultunk a hétköznapokba

0

A Mishpaha blog szerzői sokáig éltek Izraelben, így érdekes volt olvasni a számvetésüket. Azóta ugyan már hazaköltöztek, ezzel együtt is talán érdemes felidézni, miként látták akkori helyzetüket a hároméves évfordulón.

„Három év után már mi sem számítunk igazán olé hadasnak (új bevándorló), többé-kevésbé belesimultunk az izraeli hétköznapokba, ha nem is minden tekintetben, mert ugye ide is születni kell…

Kismillió dolog történt velünk, hogy mi minden? Éltük az életünket, úgy, mint te. Csak máshol, más ingerek közepette, más keretek között és talán más hozzáállással – többek között ezekről szól a blogunk.

És pont ez a sok „más” az, amitől a mi hétköznapjaink izgalmasabbak és kívülről nézve attraktívabbak – meg persze a blog miatt, ahová naná, hogy azok a dolgok kerülnek ki, amik rajtunk kívül másoknak is érdekesek lehetnek. Így nézve cseppet sem kérdés, jól döntöttünk, amikor három éve felkerekedtünk. Ma sem tennék másként!

De három év nagy idő, az újdonság varázsa természetes módon megkopik. Olyan ez, mintha a világ legjobb nőjével/pasijával kötnéd össze az életed, akire ha évek múltán ránézel, ugyanolyan átlagosnak látod, mint akárki mást, viszont az együtt töltött idő megszépíti a szarkalábakat. Izrael is ilyen.”

Remélem, a részlet felkeltette az érdeklődéseteket, ha igen, akkor ide kattintva tudjátok elolvasni a teljes bejegyzést!

Share.

About Author

Leave A Reply