Belepusztult a szívfájdalomba a hattyú

0

Az emberi kegyetlenség a jelek szerint rendkívül változatosan tud megnyilvánulni. Nemrégiben például Angliában tinédzserek vertek szét téglákkal egy hattyúfészket – tragikus következményekkel.

A boltoni Kearsley-ben fiatalok egy csoportja dobálta meg téglákkal és kövekkel egy hattyúpár fészkét, melyben hat tojás volt. A vandalizmus következtében a tojások fele összetört.

Környezetvédelmi aktivisták szerint a hím két héttel ezelőtt (valószínűleg a stressz miatt) elhagyta a fészket és azóta nem tért vissza. Ráadásul a maradék tojásokból még kettő elveszett, azaz a hatból egyetlen egy maradt.

A drámának ezzel még nem volt vége, ugyanis a múlt héten a nőstényt holtan találták a fészekben.

„Nem nagyon tudok mit mondani. Valószínűleg a fájdalomba pusztult bele, hiszen élete párja a stressz miatt elhagyta” – mondta Sam Woodrow aktivista.

A hattyúpár sorsát végigkövető Michael Mason azt írta, hogy mély szomorúságot érez a történtek miatt: „Próbáltam végig bemutatni e hattyú sorsát, aki hat tojást rakott le, ebből hármat fiatalok elpusztítottak, majd kutyák, kacsák is megtámadták, hogy végül egyetlen tojásuk maradjon”.

Templomból társasház angol módra

Share.

About Author

Leave A Reply