Belekékülhetsz, ha ezekből eszel

0

A törökök szeretik az édességet, s az ízesítést sem bízzák a véletlenre. Az Isztambul kalandok bloggere ezúttal a legkülönlegesebb chips fajtákat szedte össze egy csokorba.

A török édességek alapreceptje: sok-sok cukor (legalább 90%), még több pisztácia, a biztonságkedvéért pedig az egészet nyakon öntik cukorsziruppal.

A sós sütemények terén már nem ennyire jó a helyzet, a börekeket elég jól készítik. A szotyi és a pisztácia nagy népszerűségnek örvend náluk.

„A kedvelt tengerpari helyeket pontosan így találjuk meg: a közelben biztosan van egy magárus, míg ahogy haladunk a célpont felé, egyre vastagabb lesz alattunk szotyolahéj-szőnyeg” – írta.

Ezek mellett szinte már honi rágcsálnivalónak számít a chips.

Az első számú persze a sós. A különböző gyártók különböző ízűeket dobnak a piacra, az ember szinte követni sem tudja.

Az embernek az az érzése, mintha egy „Ki tud minél inkább furcsábbat és a Ki tud minél több természetellenes anyagot belerakni” verseny közönségébe kerülne.

Szívesen dolgoznál (és ennél chipset…) külföldön? Válogass egy csomó állásajánlat közül itt!

Ott vannak a csípős ízesítésűek, a paprikástól kezdve egészen az olyanokig, amitől mint a szerző fogalmaz: még a füled is leesik.

Az extrém chipsek közé tartozik az Alaturka, amelynek alapösszetevői a paradicsom és a mák.

„Igen, mák. Hát…végül is bele lehet rakni, mert belefér. Mindent bele lehet rakni a zacskóba, ami csak belefér. Bizonyára lenne elefántízű chips is, ha az elefántot könnyű lenne beszerezni… Vagy lehetne az erkélyen ültetni… De nem, így nincs elefántízű chips.”

A lista még véletlenül sem ért véget, hiszen ott van a Burger King ízű chips: „…a félreértések elkerülése végett ráírták, hogy hamburger aromájú chips. Oké, ez azért mindent elmond…”

Ennek a rokona Magyarországon szerencsésebben sikerült. Ott direkt sajtburgerízű chipset árulnak. Így ott nem kérdés, hogy a harapásnál mit is kellene érezni. Ráadásul annyival jobbak is a törököknél, hogy mindjárt sajtburgerről van szó, nem pedig csak egy sima hamburgerről” – írja a szerző.

Akad olyan is, amelyiktől kék lesz a nyelved: „Ki ne találkozott volna olyannal, hogy kibont ez zacskó chipset, amit ha egy fél pillanatra lerakunk és nem figyelünk oda, akkor azt valaki megeszi? Ugye-ugye! Ennél a kéknyelvű-chipsnél ez nem probléma. Mert a chips teljesen hétköznapin néz ki”.

„Viszont azonnal megtaláljuk, ki ette meg, mert annak kék lesz a nyelve! Így legközelebb őt küldjük a közértbe, hogy hozza haza az akciós 18 kg-os mosóport. Meg a hozzá adott ajándék vasalót is! Utána már tízszer és még százszor is meggondolja, hogy elvigye a chipsünket!” – zárja sorait az Isztambul kalandok bloggere.

A teljes posztot itt találjátok.

Share.

About Author

Leave A Reply