Bekövetkezett az elképzelhetetlen

0

Az ember valahogy mindig úgy képzelte, hogy a bankárok a pénzvilág csúcsán üldögélnek, az anyagi gondot csak hírből ismerik, és rengeteg mindent megengedhetnek maguknak – legalábbis a pénzügyek tekintetében. Vajon mennyire kell drágának lenni egy városnak, hogy azt már ők se bírják.

Pedig Hongkong esetében ez a helyzet, a város ugyanis annyira drága lett, hogy azt már a pénzemberek sem bírják. Na de akkor ki az, aki egyáltalán képes megélni?

A helyzet az, hogy a hongkongi ingatlanok ára annyira megugrott, hogy már a bankárok sem találnak egy szerény hajlékot, ahol álomra hajthatnák a fejüket! A Bloomberg szerint a pénzügyi ágazatban kezdőként dolgozók társas bérletekbe költöznek.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Új trend van tehát kialakulóban, egy ingatlanba többen költöznek össze, köszönhetően a város egekbe szökő lakhatási költségeinek. Ezt a fajta lakhatást co-livingnek nevezik és elsősorban fiatalok között dívik Hongkongban, míg például Amszterdamban és  Londonban már több korosztályt céloznak be vele.

Hongkong Mini Ocean Park Station lakóparkjában például a korábbi 18 luxusapartmant 270 lakórésszé építették át, és a lakók között befektetési bankár és banki gyakornok is található.

Az apró szobák 8 és 10 m2 közöttiek, de még ezért is havi 1086 dollárt kell átlagosan fizetni, és bár a lakók legnagyobb részt egyetemisták, azért akad közöttük a pénzügyi szektorban dolgozó is.

Hongkong már most a világ legdrágább városa, és a második negyedévben, mikor a jelzáloghitelekre költött jövedelemhányad 56-ról 67 százalékra nőtt, csak még drágább lett.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

 

(Fotó: pixabay.com/kladann2)

Share.

About Author

Leave A Reply