Bekeményítettek az új-zélandiak

0

Nem nagy öröm, de ettől még igaz: alaposan szigorítottak az új-zélandiak a bevándorlás szabályain, szóval érdemes még az eddigieknél is alaposabban tájékozódni, amire Pappito blogja ideális hely. Lássuk, hogyan keményítettek be!

„Az elkövetkező két évben kiadni szándékozott letelepedési engedélyek számát visszavágták, így aki tehetség alapon kérvényezi a letelepedési engedélyét (Skilled Migrant Category) annak nem az eddigi 140, hanem mától 160 pontot kell tudnia összeszedni (függetlenül attól, hogy van-e munkaajánlata) ahhoz, hogy automatikusan kihúzzák a nevét.

A korábbi megoldás szerint vagy volt 140 (vagy több) pontja a jelentkezőnek, vagy 100-139 pontja és állásajánlata. Az új rendszerben csak a 160 vagy annál több ponttal rendelkezők beadványát “húzzák ki”.

Megszigorodnak a nyelvi elvárások is. Szemben az eddigi gyakorlattal, amelyben igazolhatta a jelentkező az angoltudását

– elismert végzettséggel, ha azt angol nyelven szerezte

– minimum egy év munkavégzés NZ-n Skilled Migrantként

– egyéb alternatív módokon (együttélés angol anyanyelvű rokonnal, munkáltatói igazolás, stb.)

– IELTS

Október 12-től az angol nyelvtudás az alábbi módokon igazolható:

– kanadai, ír, UK és USA állampolgárok, ha legalább öt évet tanultak vagy dolgoztak a felsorolt országok egyikében (vagy Ausztráliában vagy NZ-n)

– a jelentkező NZ-n elismert Level 7 végzettséget szerzett Ausztráliában, Kanadában, Új-Zélandon, Írországban, UK-ban, USA-ban, két éves posztgrad képzésben

– NZ Level 8 végzettséget szerzett a felsorolt országokban legalább egy éves posztgrad képzésben

A bevándorlási hivatal a 2016-17 és a 2017-18 pénzügyi években 85-95000 közötti letelepedési engedélyt kíván kiadni.”

További részletekért és sok-sok fontos linkért keressétek fel Pappito eredeti posztját!

Share.

About Author

Leave A Reply