Bekeményített a bevándorlással az ausztrál kormány

0

Több mint tízéves mélyponton van a bevándorlás Ausztráliában, elsősorban annak köszönhetően, hogy a konzervatív kormány szigorítása miatt a korábbi évekhez képest sokkal több vízumkérelmet utasítottak el.

A hivatalos adatok szerint a júniusban véget ért 2017-2018-as pénzügyi évben több mint tíz százalékkal, 162 417-re esett vissza az Ausztráliába érkezők száma, ami a legalacsonyabb adat 2007 óta. Az elutasított vízumkérelmek száma 46 százalékkal nőtt.

Ausztrália évente átlagosan 190 ezer bevándorlót fogad be, s ebbe nem tartozik bele a humanitárius okokból befogadott menekültek és menedékkérők száma, ami éves szinten több mint 13 ezer ember – írta az MTI.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Peter Dutton, a szigorúbb migrációs szabályokat kidolgozó bevándorlási és határvédelmi tárca vezetője szerint a kormány arra törekszik, hogy „a lehető legjobb” bevándorlókat fogadja be, és integrálja az ausztrál társadalomba.

Malcolm Turnbull miniszterelnök pedig úgy nyilatkozott, hogy Ausztráliába „egy emberrel se érkezhet több, mint amennyit akar vagy amennyire szüksége van”.

A bevándorlók száma annak ellenére csökkent, hogy a szakszervezetek, a munkaadók és üzleti csoportok szorgalmazták, hogy a kormány közel 190 ezer embert fogadjon be, tartsa az átlagos szintet.

Ausztrália legszebb napfelkeltéi és naplementéi

(Fotó: pixabay.com/DroneUAVWorld)

Share.

About Author

Leave A Reply