Bekeményítene, de maradna a britek többsége

0

Egy friss felmérés szerint a britek többsége elégedetlen Theresa May kormányfő Brexittel kapcsolatos tervével, keményebb hozzáállást szeretne. Olyannyira, hogy egy részük kész lenne támogatni akár egy újonnan létrejövő olyan jobboldali pártot is, amely elkötelezett az Európai Unióból való kilépés mellett. A többség viszont még mindig inkább a bentmaradásra voksolna.

A YouGov közvélemény-kutató cégnek a The Sunday Times című vasárnapi lap számára készített felméréséből kiderült: a szavazópolgárok többsége a külügyminiszteri tisztségről két hete lemondó Boris Johnsonra bízná a kilépési tárgyalásokat, és őt látnák a legszívesebben a Konzervatív Párt élén a legközelebbi parlamenti választásokon.

A megkérdezettek mindössze 16 százaléka vélekedett úgy, hogy Theresa May megfelelően készíti elő a Brexitet, míg 34 százaléka szerint Boris Johnson jobb munkát végezne.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

A YouGov felmérése szerint a szavazók mindössze 11 százaléka voksolna egy újabb népszavazáson a kormány javaslatára, és 43 százaléka úgy véli, hogy a terv előnytelen Nagy-Britannia számára – írta az MTI.

A megkérdezettek közül több mint kétszer annyian gondolják úgy, hogy a kormány júliusban elfogadott javaslata nincs összhangban az európai uniós tagságról 2016 júniusában tartott népszavazás eredményével, mint ahányan úgy vélik, hogy megfelel neki. Ezzel együtt is a toryk 58 százaléka szeretné, ha Theresa May kormányfő a helyén maradna.

A képet árnyalja, hogy a megkérdezettek mintegy harmada támogatna egy új jobboldali pártot, amely elkötelezett a Brexit mellett.

A felmérés szerint ha most referendumot tartanának az európai uniós tagság kilépési megállapodás nélkül való megszűnéséről, a szavazók 54 százaléka voksolna a bennmaradásra, 46 százaléka a távozásra.

Otthon kinevettek: tanulni ennyi idősen?

Share.

About Author

Leave A Reply