Befogadás svéd módra

0

Ha a külföldiek befogadásáról van szó, akkor elég sokat lehet hallani a svédekről. De hogyan is néz ki ez a mindennapokban? Erről olvashattunk a Bezzeg a svédek blogon két posztot is.

„A svéd családoknál eléggé mindennapos, hogy harmadik világból fogadnak örökbe gyerekeket. Hamar megszoktam annak a látványát, hogy két szőke kékszemű viking egy ázsiai / afrikai / dél-amerikai kiscsajt terelget a játszótéren, akit mondjuk Lotta Svenssonnak hívnak. (…)

Érdekes lenne tudni, hogy mennek ezek a dolgok a küldő országokban. Talán egy iszonyat szegény országból idekerült árvának jobbak a kilátásai a jövőre nézve Svédországban. Főleg egy olyan családban, akik nagyon szerettek volna gyereket.

Szóval már nem kapom föl a fejem az ilyen United Colors of Benetton családokra, de ma, amikor a gyönyörű napsütésben bringáztam, olyat láttam amitől nagyon széles mosoly szaladt az arcomra: egy fehér anyuka sétált a nagyon fekete kislányával, a pólóján meg nagy betűkkel ez állt: BLACK”.

A teljes poszt itt található, de menjünk tovább!

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

„Annyira, de annyira szeretném, ha szeretett szülőhazám képes volna kormányzati szinten ilyen kommunikációra a migrációval (bármivel) kapcsolatban.

Nemcsak bevándorlókat mutatnak be, hanem megkérdeznek svéd fiatalokat arról, hogy mit tennének, ha el kéne hagyniuk egy krízis miatt a hazájukat. Van interaktív térkép arról is, hogy melyik országból hány regisztrált bevándorló él Svédországban. A Magyarországon születettek száma hivatalosan 16 ezer körül mozog.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

(Fotó: sweden.se/migration)

Share.

About Author

Leave A Reply