Bazi Nagy Indiai Lagzi

0

Nomád Matyi ezúttal Indiában járt, ahol volt alkalma részt venni egy helyi esküvőn is (az egyik barátjának volt lakodalma). Lássuk hát, milyen is egy Bazi Nagy Indiai Lagzi!

„Kiderült, hogy Indiában is van már Uber (és egyéb hasonlók), ami jelentősen megkönnyíti az életet, hiszen sok lehúzás elkerülhető vele. Így azt terveztem, hogy a reptérről Uberrel megyek, amihez viszont kell internet ugye. A reptér wifi sajnos nem akart működni, SIM-kártyát végül pedig nem vettem, mert az csak másnap aktiválódott volna.

A terminálból kilépve viszont megláttam a „pre-paid taxi” standot, amiről eszembe jutott, hogy jó pár éve már használtam azt, így most is azzal mentem, és szerintem megúsztam lehúzás nélkül (kb. 1200 Ft-ot fizettem), valamint a taxis ügyesen megtalálta kolléganőm címét.

Borravalót viszont „sajnos” nem tudtam adni, mert nem volt váltópénze (ez továbbra is probléma, még készpénzes Uber esetén is, hogy azt állítják, hogy nincs váltópénzük, valamint a kommunikáció is probléma, mert sokan továbbra sem beszélnek angolul). (…)

A 4 napos esküvői rendezvények sora egy koktélpartival indult a vőlegény családi és baráti körében. (…) Este a vőlegény családjának házában folytatódott az esküvő második bulija (feltételezem a menyasszony a saját családi körében ünnepelt aznap is).

Az esküvő napján délelőtt mi külföldiek elmentünk az Akshardam templomba (ahova nem lehetett fényképezőt bevinni). Majd a barátnőmmel elmentünk a Vörös Erődbe. (…)

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT

Városnézés után a vőlegény házában kezdtük a bulit, ahonnan autóval elvittek minket az esküvő fő helyszínére, ahol egy nagy csapatban, tánccal vonult be a „Groom team”. A menyasszonyék később érkeztek.

Az esküvői ceremónia meglehetősen hosszú volt, amit vagy néz az ember (ha egyáltalán a közelébe tud jutni), vagy lófrál ide-oda.

A ceremónia után pedig megkezdődtek a fényképezgetések, valamint az evés-ivás, de egész emberi időben hazavittek minket (éjfél körülre ha jól emlékszem).

Utolsó napunkon a Lotus templomban kezdtük a városnézést. Kellemesen felhős volt az idő, sőt esett is az eső, amitől délutánra elég párás lett a levegő, ami viszont már izzasztó volt.

A turistás dolgok után pedig belevetettük magunkat igazi Indiába: egy kis séta ÓDelhiben. Csodálkozom, hogy volt lelki erőm ehhez.”

A teljes posztot itt találjátok.

Magyarok Indiában: feltöltődni a káoszban

Share.

About Author

Leave A Reply