Barátkozás külföldön: “csak élveztük egymás társaságát”

0

A 36 éves Camila és Emilie egy munkahelyi kávégép mellett találkoztak. Mindketten komoly egyetemi háttérrel érkeztek, így első beszélgetéseik főleg tudományos dolgokról szóltak. Aztán jöttek a közös séták, a csokoládékészítés, a vacsorák, vagy egy csésze tea egy kávézóban.

„Semmi elegáns nem volt, csak élveztük egymás társaságát. Szerintem mindketten örültünk annak, hogy ott vagyunk a másiknak és nem csak telefonon” – mondta Camila.

Szerinte sok külföldi tévesen úgy véli, hogy mivel a dánok elfoglaltak vagy tele van a naptáruk, ezért nem is nyitottak a barátkozásra, de ez nem igaz, egyszerűen csak kicsit több tervezést igényelnek.

„Ezt meg kell értenünk, ha olyan országból érkeztünk, ahol spontán módon lehet azt mondani, menjünk el bulizni ma este, vagy munka után igyunk meg egy sört” – magyarázta.

„Nagyon fontos ezzel tisztában lenni és proaktívan meghívni őket és nem elutasításként megélni, ha azt mondják, azon a héten nem érnek rá, mert őszintén szólva sokszor tényleg tele a naptáruk. Azaz meg kell találni a megfelelő időt rá, ami lehet, hogy három hét múlva lesz, de lesz” – mondta Camila.

Barátkozni tehát nem lehetetlen, de fontos, hogy tisztában legyünk a helyi sajátosságokkal és ne adjuk fel.

A toszkán élet ábécéje

Share.

About Author

Leave A Reply