A bankok is a legrosszabbra készülnek

2

Már a brit és európai bankok is arra készülnek, hogy nem sikerül megállapodnia Londonnak Brüsszellel a pénzintézetek egységes piachoz való hozzáférését illetően. Amit azonban a pénzintézetek erre reagálnak, az nem csak az Egyesült Királyságnak, de az Európai Uniónak is fájni fog.

A legtöbb nem EU-s bank ugyanis arra készül, hogy holdingcégeken keresztül, az egységes piacon kívülről irányítja majd európai érdekeltségeit, aminek az Európai Központi Bank a legkevésbé sem örül.

Gyorsan figyelmeztette is a pénzintézeteket, hogy a Brexit-terveik elégtelenek, és aggasztónak tartja azt is, hogy bizonyos alkalmazottak egyszerre több országban, több szerepet fognak betölteni anélkül, hogy személyesen is jelen lennének a célországban (vagy akár az EU-ban).

Mutass fityiszt a Brexitnek! Válogass nagy-britanniai álláslehetőségek közül!

A londoni bankok most arra készülnek, hogy hard Brexit lesz, vagyis hogy semmilyen megállapodás nem jön létre a britek és az EU közt. Ebben az esetben a Bank of England arra számít, hogy 75 ezer pénzintézeti munkahely költözik majd a szigetországból a kontinensre.

Közben a CNBC a Portfolio szerint arról ír, hogy a német bankok is hard Brexitre készülnek, új, Londonhoz hasonló európai pénzügyi központ viszont aligha jön majd létre, hiszen a pénzintézetek más-más városban hozzák majd létre új pénzügyi központjaikat.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó: pixabay.com/WolfBlur)

Share.

About Author

2 hozzászólás

  1. Attila the hun on

    “Londonhoz hasonló európai pénzügyi központ viszont aligha létrejön majd,”

    – menj tanfolyamra gretsy laszlohoz te idiota.

Leave A Reply