Baj van az angliai keresetekkel

0

Egyszerre jellemzik csökkenő reálbérek és mélyponton lévő munkanélküliség a brit gazdaságot, amely szakértők szerint még évekig nem éri utol a válság előtti szintet.

Az egy évvel korábbi azonos időszakban 5,1 százalékos volt a munkanélküliség Nagy-Britanniában. Elemzők az elmúlt tíz évet a reálbérek szempontjából „elveszett évtizednek” nevezték.

Az MTI-n olvasható, hogy a brit munkapiac szerkezeti változásai magyarázzák, hogy a rekordszintű foglalkoztatottság miért nem jár a reálbérek emelkedésével. A legfőbb okok között van, hogy a munkaerő egyre jelentősebb része tolódik át a kevésbé biztos, gyengébben jövedelmező foglalkoztatási formák felé.

Más hosszú távú előrejelzések szerint az átlagos brit reálbérszint még a következő évtized elején is alacsonyabb lesz, mint a pénzügyi válság előtt.

Azért érdemes Angliában próbálkozni, a Határátkelőn rengeteg álláslehetőség vár!

A Költségvetési Tanulmányok Intézet modellszámításai szerint 2021-ig nem egészen 5 százalékos halmozott reálbérnövekedés várható Nagy-Britanniában. Az IFS szakértői szerint ebből az következik, hogy az átlagos brit reáljövedelem 2021-ben is elmarad a 2008-ban mért szinttől.

Az intézet szerint Nagy-Britannia a II. világháború vége óta nem élt át ilyen gyenge reálbérnövekedési időszakot.

(Fotó: pixabay.com/Stux)

Share.

About Author

Leave A Reply