Az én városom

0

Angliai és olaszországi és svájci olvasóink voltak a legszorgalmasabbak, így ebből a három országból láthatunk most fotókat. Remélem, tetszeni fog a települések bemutatása!

A fenti nyitóképet és az alább láthatót is Jojo küldte kedvenc helyükről Angliában, ami ugyan nincsen hozzájuk közel, ellenben nem csodálom, hogy a kedvencük lett a Durdle Door.

Jojo_Anglia2.jpg

Szilvi pedig Manchesterből küldött képeket, méghozzá egy iparvároshoz képest igazán zöldeket, a közelükben lévő parkról és az útról az iskolába menet.

Majd elérkezünk Londonba Annával. Wimbledonba.

“London, zone 3, District line végállomás. Maga Wimbledon többnyire jómódú angol családok által lakott városrész, ami júliusban teniszes díszletbe öltözik a wimbledoni tenisztorna idére (a képeken látszik). Van a Village és a Common a pici tóval, ami viszont hangulatos kis szombati program tud lenni az év bármely időszakában.”

A következő állomás már Svájc Olaszországhoz közeli része, Lugano, ahonnan Tamás küldte a képeket és az információkat.

Patakpart_Lugano_Tamás.jpg

“Patakpart – Ticino patak – Közvetlen az egyetem mellett folyik el, igen sokszor járok/kelek ezek alatt a fák alatt.”

Sacro Cuore_Lugano_Tamás.jpg

„Sacro Cuore – Szent Szív templom – Az egyetemtől kőhajításnyira, közvetlen a sarkon. Heti 2x-3x bemegyek, kicsit megpihenni, csendesedni, olvasni a (Bhagavad) Gitából.”

USI_Lugano_Tamás.jpg

„USI – Universát della svizzera italiana – Az egyetem ahol oly sok időt töltöttem el, töltök el.”

Parco Ciani_Lugano_Tamás.jpg

„Parco Ciani – A városi park egy részlete, ha a déli városrész felé futok itt szoktam keresztül jönni.”

USI-Ciani_Lugano_Tamás.jpg

„USI-Ciani – Az utca egy része, ami egyenesen összeköti az egyetem főbejáratát és a parkot.”

Innen pedig már nincs is olyan messze ténylegesen Olaszország, Livorno, ahol Gergőt otthonról egészen az irodájáig elkísérhetjük.

Gergő1.jpg

„Mi bent a városban, bár annak már a peremén, egy olyan részen lakunk, amit otthon talán kertvárosnak neveznének: gyönyörű parkokkal vagyunk körbevéve. Egy kép a hatalmas tengeri (?) fenyőről, ami a házsort zárja. Nem, ez nem felvágós fénykép, aki olvasta az előző bejegyzéseket, tudja, hogy a Range Rover nem az enyém.”

Gergő_Livorno2.jpg

Gergő_Livorno3.jpg

„A negyedünket a tengerparttal és a belvárossal összekötő utat is fenyők és villák övezik, a távolban (bal, ill. második kép) időjárástól függően látszódnak az Apuai Alpok.”

Gergő_Livorno4.jpg

„Majd az út végén két kanyar, és máris a tengerparton találom magam. Onnan már egyenes út vezet, végig a tenger mellett, az irodához, ahol dolgozom. Egyik oldalon az 1930-as években épült eklektikus villák sorakoznak (bocs, de a robogók bezavartak a képbe – még az iPhone sem tökéletes):

Gergő_Livorno5.jpg

a másikon pedig az 1881-ben alapított Tengerészeti Akadémia, pálmafák, sétány, fagyizók”

Gergő_Livorno6.jpg

„Et voilà, megérkeztünk az irodába. Ezt az utat járom vagy inkább robogom be reggelenként. Talán ennyi “kitárulkozás” mára elég is lesz – nektek is, nekem is.”

(A poszt először a Határátkelő blogon jelent meg 2014 szeptemberében.)

 

Share.

About Author

Leave A Reply