Az utolsó sör Barcelonában

0

Lassan kezd újraindulni az élet több országban is, aminek éppen ideje, mert nagyjából már a hócipője tele van az embernek azzal, hogy nem lehet szabadon mozogni. Persze mint tudjuk, egy ideig még biztosan nem lesz minden ugyanolyan, mint a járvány előtt volt – de milyen is volt akkor? Erre tekintünk megint vissza a járvány előtt készült utolsó képekkel, melyeket a legutóbbi poszt nyomán küldtetek még 14 országból.

Így indult újra az élet – kijutottatok már a karanténból? Voltatok esetleg vásárolni, étteremben, szabadban? Ha van róla egy jó képed, küldd el a hataratkelo@hotmail.com címre!

Németország

Zsófiáék március 15-én készítették a nyitóképet és ezt a fotót Berlinben. Az volt az utolsó nap, hogy a kisebb múzeumok nyitva voltak – írta.

Dávid a képet valahol Ausztria felett a Frankfurt – Budapest járaton készítette: „Már benne volt a ’levegőben’ a járvány, de a reptereken még a szokásos tumultus, rengeteg Erasmusos diák. Előző este Dublinban egy karibi koncerten voltunk. Írekkel söröztünk, török sütötte a pizzát, az ötven méter magas, sziklás tengerparton indiai családdal fotóztuk egymást a kicserélt telefonokkal. Mindenki mindenhol vigyorgott, beszélgetett, mintha sejtette volna, hogy nem tart örökké…”

Thomas felesége az első képen a Mölders romboló parancsnoki hídján látható Wilhelmshavenben. Ekkor még egyikük sem sejtette, hogy hamarosan a klinika “COVID-19”-Intensivstationt fogja irányítani.

Ausztria

Mme Seldon és családja február 23-án járt Bécsben, a kép a Stephansdomnál készült.

Franciaország

Szintén ők egy héttel korábban, február 16-án Strasbourgban jártak, a fotók egy hajókázás során születtek.

Hollandia

Pirosnak ez az utolsó képe március 20-ról, aztán vége lett…

Spanyolország

Juditék március 7-én töltötték az utolsó napot a Kanári-szigeteken, Lanzarotén: „Másnap repültem haza, egy héttel később vezették be a karantént”.János csak annyit írt a kép mellé: „Utolsó sör… másnap bezárt az összes bár és étterem Barcelonában”.

Portugália

Ani képe Portóban készült február 22-én.

Katalinék Madeirán egy multikulti túracsapattal kalandoztak, a kép még január végi.

Nagy-Britannia

Petráék a Gloucester katedrálist látogatták meg március 18-án.

Erika képe majdnem napra pontosan egy hónappal korábban készült Portsmouthban.

Gyöngyvér március 19-én fényképezte ezt a virágzó cseresznyefát. Angliában március 20-tól zárták be a sulikat.

Olaszország

Andrea képe még január végén Firenzében készült. „Nagy szerencsénk volt, mert mielőtt lezártak volna mindent, vissza tudtunk jönni Bécsbe” – jegyezte meg.

Horvátország

Tibi fotója Horvátországban készült és egy hétköznapi pillanatot kap le.

Egyiptom

Nikolették vendégei március 16-án még élvezték az egyik remek programot a Vörös-tenger partján, Hurghadán.

Kajmán-szigetek

Nikiék a Kajmán-szigeteken a botanikus kertben készítették a képet március 17-én.

Egyesült Államok

Vikiék március 7-én még New Yorkban voltak, „épphogy haza tudtunk még jönni” – írta.

Erzsébeték február végén költöztek a Niagara-vízeséshez, hogy aztán nem sokkal később már ki se tehessék a lábukat otthonról: „A zúgását a házunktól azért halljuk és néha ’kilógunk’ megnézni”.

Mexikó

Gabrielláék a mexikói Pirámide del Adivinónál jártak a korlátozások bevezetése előtt.

Új-Zéland

Zoli fotója Aucklandban készült. „Nem sokat hallottam a járványról, de úgy döntöttem, a world cruise felénél kiszállok, nem fizetem be a másik felét. Minden probléma nélkül hazaértem Montrealba. A hajót Ausztráliában leállították, mindenki ment hazafelé. A fele út elveszett (visszatérítik majd valamikor). Montrealban leállt az élet, minden bezárt, karantén, maradj otthon. Én időben, baj nélkül hazajutottam” – írta tehát Zoli.

Miklós szintén Aucklandben, annak belvárosában készítette ezt a gyönyörű naplementés képet.

Share.

About Author

Leave A Reply