Az öt legmenőbb klasszikus autó

0

A négykerekűek imádóinak Svájcba nemcsak a genfi autószalon miatt érdemes ellátogatniuk. A Grand Basel nevű kiállításon klasszikus autócsodákat mutattak be, egészen pontosan 113 darabot az ismertektől az ínyenceknek szóló különlegességekig.

A tárlat 32 ezer négyzetméterén bőven volt hely alaposan megcsodálni és körbejárni a szebbnél szebb verdákat. Aki lemaradt, annak sem kell szomorkodnia, hiszen a kiállítás hamarosan világkörüli útra indul, Miamiba és Hongkongba is elviszik a kocsikat – most pedig mi adunk ízelítőt az öt legmenőbb járgányt bemutatva.

Aston Martin DB4 Convertible

A klasszikus kinézetű, lenyitható tetejű szépségből mindössze 70 példány készült.

Lamborghini Miura

Az 1969-es, Michael Caine-féle Olasz meló című film nyitójelenetében tűnik fel ez az autó. A narancsszínű járgány biztosan megragadja a figyelmet az autókiállításon.

Maserati Ghibli Spyder

Nem sok Maserati volt látható Bázelben, de ez a típus nem okoz csalódást. A halványkék színű, alacsony, cápa alakú orral rendelkező kocsit Giorgetto Giugiaro tervezte, akinek több mesterműve is látható a kiállításon.

Porsche 550 1500 RS Spyder

Nem az egyetlen Porsche a gyűjteményben, de az egyik leghíresebb. James Dean filmsztárhoz köthető, aki egy ilyen autóval szenvedett halálos balesetet 1955-ben. A kocsit az osztrák Ernst Fuhrmann tervezte.

Jaguar E Series 1 Cabriolet

1961-ben, amikor megjelent, a híres Enzo Ferrari egyszerűen a valaha volt legszebb autónak nevezte.

Hét érdekesség a hatmillió dolláros autóról

Share.

About Author

Leave A Reply