Az öt legdrágább edzőcipő

0

A jó cipő öltöztet, arról nem is beszélve, hogy a nap nagy részét benne töltjük, tehát nagyon nem mindegy, mit húzunk a lábunkra. Az edzőcipők népszerűsége semmit sem esett az elmúlt években, sőt, egyre durvább árakat kérnek el egy-egy darabért. Azonban még ezen belül is durva az alábbi ötös lista, melyre 25 ezer dollár (márpedig az ikertestvérek között is 6 millió 750 ezer forint) alatt fel sem lehetett kerülni.

#5 DJ Khaled x Air Jordan 3 „Grateful” (25 ezer dollár)

A megosztott 4.-5. helyen két Air Jordan található. Azért a DJ Khaled verzió lett az 5., mert ebből ha szerencsénk van, már rongyos 16 ezer dollárért is vehetünk egy párat, ami alig 4,3 millió forint. Még egy autó is alig jön ki belőle…

#4 Macklemore x Air Jordan 6 (25 ezer dollár, 6 millió 750 ezer forint)

Ha rapper és edzőcipő, akkor elég sokáig az Eminem Jordan vezette a piacot, egészen addig, amíg a polcokra nem került a Macklemore. A dolog iróniája, hogy talán legnagyobb slágere, a Thrift Shop részben a takarékosságról szól.

#3 Nike Mag 2016 Auto-Lacing (26 ezer dollár, 7 millió forint)

Visszatértünk a jövőbe, amennyiben ez az a cipő, amilyennek a kultikus filmben a jövő edzőcipőjét elképzelték. A nyolcvanas években még filmes trükkökkel sci-fi-sített cipő 30 év múlva vált technológiailag megvalósíthatóvá. Összesen 100 pár készült belőle a gazdag cipőmániások, popkultúra rajongók és moziőrültek részére.

#2 Buschemi 100 MM Diamond (132 ezer dollár, 35,6 millió forint)

Oké gyémántokkal díszíteni egy tornacipőt? Megéri az árát? Nem is cipő ez, hanem inkább egy cipő szimbóluma. Ember legyen a talpán, aki felvesz egy 18 karátos aranyba ágyazott 11,5 karátnyi gyémánttal díszített cipőt (és ki mer benne menni az utcára). Mennyibe kerül rá a biztosítás?

#1 Michael Jordan Converse cipője (190 373 dollár, 51,4 millió forint)

Ez a cipő annyiban kilóg a többi közül, hogy abszolút egyedi darabról van szó. Minden idők talán legnagyobb kosarasa 1984-ben még Converse-ben játszott az NBA-ben. Mikor ezt a cipőt 2017-ben árverésre bocsátották, úgy gondolták, 100 ezer dollár körüli áron kel majd el. Végül abszolút rekordot döntve 190 373 dollárért ment el.

Edzőcipő egy autó áráért

Share.

About Author

Leave A Reply