Az ország, ahol külföldiként nem vehetsz lakást

0

Úgy tűnik, Új-Zélandon megelégelték, hogy a külföldiek miatt a helyiek nem jutnak (vagy csak elképesztően drágán) lakáshoz, és úgy döntöttek, akinek nincs tartózkodási engedélye, az nem vehet használt lakást.

A legfrissebb helyi statisztikák szerint szeptemberben 582 ezer amerikai dollárnyi új-zélandi dollár volt a lakásárak mediánja a szigetország legnagyobb városában, Aucklandben, ami közel duplája a 9 évvel ezelőtti árszínvonalnak.

Az ingatlanárak drasztikus emelkedése az egész országot érinti, ezért pedig egyre kevesebb helyi lakos engedheti meg magának, hogy saját ingatlant vásároljon – írta a Portfolio.

A kormány szerint az árak elszállásában fontos szerepe van azoknak a külföldi (elsősorban amerikai és kínai) magánszemélyeknek (és cégeknek), akik befektetési céllal vásároltak ingatlant, illetve a bevándorlóknak is, akik szintén felfelé hajtották az árakat.

A most szeptemberi választások után felálló kormánykoalíció mindhárom pártja egyetértett a témában, az egyik kisebbik párt vezetője például egyenesen úgy fogalmazott, hogy „ezzel a lépéssel üzenjük a világnak, hogy Új-Zéland többé nem eladó”.

Kalandot keresel, vagy jobb életre vágysz külföldön? Válogass álláslehetőségek közül itt!

(Fotó: pixabay.com/reginaspics)

Share.

About Author

Leave A Reply