Az olaszok kidobják az eurót?

0

Az olasz gazdaság immár hosszú évek óta válságban van, az azonban erősen megosztja az elemzőket, hogy mit is kellene tennie a római kormánynak azért, hogy valahogyan kikeveredjen a nehézségekből.

Olaszország még mindig egy komoly banki krízis közepén van, a kormány azonban fölöslegesen költi a pénzt és az energiát arra, hogy az ország küszködő pénzintézeteit megmentse a Société Générale stratégája, Albert Edwards szerint.

A stratéga úgy gondolja, hogy az eurozóna harmadik legnagyobb gazdaságának bankjai addig fognak szenvedni, amíg nem hoznak drasztikusabb intézkedéseket a hatóságok. Szerinte ez azért van, mert a magas nem teljesítő hitelállomány egy tünet, nem pedig az oka az olasz gazdaság rossz teljesítményének.

Idő- és energiapocséklás újratőkésíteni az olasz bankokat, amíg Olaszország az eurozónában van – mondta a Portfolio szerint Albert Edwards.

Szerinte, ha az euroövezetet elhagyja Olaszország, kezébe tudja majd venni az irányítást a kamatok és a devizája fölött, amellyel a világpiacon versenyképesebbé tudja majd magát tenni.

Egyes közgazdászok szerint az euró jelenlegi kereskedési szintje csak Németországnak kedvez, más országok jobban járnának egy gyengébb euróval. Ha az ország visszaállna a lírára és leértékelné, a külföldi vevők számára sokkal olcsóbbak lennének a termékeik.

(Fotó: pixabay.com/Taken)

Share.

About Author

Leave A Reply