Az ismeretlen Rihanna

0

Közel 7 kiló (!) nehéz és 40 centi magas az énekesnő „vizuális önéletrajza”, ami már megjelenésében is inkább tűnik múzeumba illő tárgynak, mint egyszerű könyvnek. Amitől viszont igazán érdekes lesz, az a több mint 1000, jórészt eddig sehol nem látott fotó, ami bepillantást enged Rihanna hétköznapjaiba is.

Talán pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy a könyv nem az 1000 fotótól lesz igazán érdekes, hanem ettől lesz könyv, hiszen néhány rövid idézeten és címen kívül a szöveggel nem is bajlódtak sokat. Íme, az Instagram-generáció.

Rihanna persze nem csupán napjaink egyik leghíresebb énekesnője, de egyszerre divattervező, üzletasszony és vizuális ikon is, márpedig ezeket a könyv mind nagyszerűen visszaadja.

Miközben bőven akadnak olyan képek, melyeket Rihanna rajongói azonnal felismerhetnek, rengeteg, eddig nem publikált fotó is van, melyek érdekessége, hogy némi bepillantást nyújtanak a szupersztár hétköznapjaiba.

Így aztán láthatunk képeket Rihanna barbadosi gyerekkorából, győzelméről 16 évesen a Mr. & Miss Combermere szépségversenyen, és láthatunk egy képet egy iskolai értékelőlapról is, mely szerint „Robyn keményen dolgozik és büszke jól elvégzett munkájára”. (Rihanna születésekor a Robyn Rihanna Fenty nevet kapta.)

Láthatunk fotókat 23. születésnapi partijáról, melyen szivarozik, miközben Jay-Z éppen egy aranyozott pezsgősüveget nyit ki. De akadnak képek nagyapja, Lionel „Bravo” Brathwaite tiszteletére rendezett partiról is.

Közeli barátai, Melissa Forde és Jennifer Rosales szinte végig jelen vannak a könyvben, sokszor láthatók a legendásan sokat dolgozó zenész mellett, mi több, az előbbi által készített fényképeket is beválogatták az albumba (a legtöbb képet egyébként profi lőtte).

Nyilván nem maradhattak ki a színfalak mögötti fényképek sem, láthatjuk Rihannát gála és koncert előtt, albumfelvétel közben és saját márkája, a Fenty útra bocsátását megelőzően.

Nyilván nagy megfejtéseket egy ilyen kiadványtól nem lehet várni, de a maga kategóriájában egy kifejezetten nagy és „súlyos” könyvről van szó és ez sem kevés.

Nézz be Rihanna luxusházába

(Fotó: Dennis Leupold/Phaidon)

Share.

About Author

Leave A Reply