Az Instagram miatt zárnák le az egyik párizsi utcát

0

Már megint az Instagram: London után ezúttal Párizsban lett elege az egyik gyönyörű, macskaköves, színes házakkal körbevett utca lakóinak a kéretlen fotózkodókból, ezért lezáratnák.

Ahogy Londonban a Notting Hill házait lepték el az instagrammerek, olyannyira, hogy az már kikészíti a lakókat, úgy Párizsban a rue Crémieux-n nőtt meg a szelfizők tömege.

A Párizs 12. kerületében lévő évek óta sétálóutca, és a hangulatos környezetben, a színes házak előtt szívesen fotózkodnak az emberek, hogy aztán a képeket a közösségi oldalra töltsék fel a lájkok reményében.

A lakóknak ebből elegük lett, és azt szeretnék, ha a városi önkormányzat kapuval zárná le az utcát a kiemelt időszakokban: este, hétvégén, napfelkeltekor és napnyugtakor, amikor a jó fényviszonyok miatt sokan szeretnék elkészíteni a tökéletes képet.

Egy lakó azt mondta: ebédelnének békésen, miközben kint az emberek fotókat készítenek, rapperek klipeket forgatnak az ablak előtt vagy lánybúcsús társaságok sikoltoznak egy óráig.

Egy helyi azért hozott létre egy Instagram-fiókot, mintegy szégyenfalként, hogy ott megörökítse az összes, az utcát zavaró tevékenységet.

Egy utazási blogger, Kris Morton ugyanakkor azt mondta: nem az Instagramot, hanem az embereket kell hibáztatni a helytelen viselkedésért.

„Fotókat készíteni az Instagramra még nem probléma, és arra ösztönözhet másokat, hogy ők is utazzanak, világot lássanak, ami nagyszerű dolog. De behatolni más területére, elfoglalni a fotózási helyeket úgy, hogy más ne élvezhesse a kilátást és ne tudjon fényképezni, miközben száz különböző kép készül, vagy felmászni kerítésekte, az már nincs rendben” – fejtette ki a blogger, aki szerint úgy vadásszunk az elismerésre a közösségi médiában, hogy tiszteletben tartjuk mások tulajdonát, a többi utazót és a környezetet.

Instagram-sztárocskák készítik ki az elitnegyed lakóit

(Fotó: Getty Images)

Share.

About Author

Leave A Reply