„Az évek során hozzászokik az ember”

0

Nem könnyű helyzet az, amikor egy pár egyik tagja külföldön dolgozik, míg a másik Magyarországon él, nem ritkán gyerek(ek)kel. Persze mint mindenhez, ehhez is hozzá lehet szokni, ám ettől még nem lesz egyszerűbb.

Ilyen helyzetben van Valéria, akinek párja Németországban dolgozik, ő viszont Északkelet-Magyarországon él két gyerekükkel. „Nem könnyű, de az évek során hozzászokik az ember” – jellemezte a Pénzcentrumnak a helyzetet.

Amikor megismerkedtek, a férfi már külföldön dolgozott, igaz, utána hazaköltözött, de gyorsan kiderült, hogy nem könnyű megélni a magyarországi munkákból.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

„Adódott egy lehetősége, egy magyar cégnél kínáltak neki munkát, a pénzre pedig szükségünk volt, viszont így 3 hetet tölt Németországban és egy hetet itthon” – mesélte Valéria.

Ők egyelőre azért nem költöztek Németországba, mert a magyar cégek kiküldetési szerződéssel alkalmazzák az embereket, ami „azt jelenti, hogy ha ő kint életvitelszerűen tartózkodik, tehát családdal együtt él saját lakásban, akkor automatikusan megszűnik a szerződése”.

Az egyik gyerek most 4, a másik 1 éves, a tervük az, amikor a kisebbik 3 éves lesz, akkor költöznek, Valéria pedig kint vállal munkát. A fiatal nőnek egyébként a húga is külföldön, Angliában él.

A húga és a párja 3 és fél évvel ezelőtt mentek ki Angliába, ahonnan terveik szerint két év múlva térnek haza, vagy esetleg költöznek át Németországba, ahol aztán ismét együtt lehetne a család.

A távolság nem feltétlenül jelent elszakadást

Share.

About Author

Leave A Reply