Az Európai Unió nem külföld

0

Az immár 30 éves Erasmus program rengeteg fiatalnak biztosított lehetőséget arra, hogy megtapasztalja az életet egy másik országban. A fiatalok azóta persze az élet rengeteg területén helyezkedtek el, akad köztük politikus is.

Magyarországról például Novák Katalin államtitkár is részt vett az Erasmus programban, és mint fogalmazott: életre szóló élmény volt a Franciaországban töltött idő.

Elmondása szerint alaposan megismerte Párizst, emellett pedig rengeteg tapasztalatra tett szert. Ő is a saját kárán tanulta meg, mekkora verseny megy a lakásokért, kezdésnek egy öltözőben kellett meghúzniuk magukat.

„A kapott havi összegekből általában nehéz kijönni. Cserébe többen tudnak részt venni a programban, de akinek nem tudnak otthonról a hóna alá nyúlni, annak erősen matekoznia kell. Nekünk is csak pár száz forintnyi frank jutott egy napra, így életemben nem ettem annyi kínai levest, mint akkor” – fogalmazott az Index szerint Novák Katalin.

Az államtitkár arra is kitért, hogy amikor a fiatalok a szabad mozgás lehetőségével élve a tagállamokba látogatnak, valójában hazamennek, ezek az utazások ma már természetesek nekik, mert „az Európai Unió nem külföld”.

(Fotó: flickr.com/Quinn Dombrowski)

Share.

About Author

Leave A Reply