Az emoji, amitől őskövület vagy

0

Rossz hírünk van azoknak, akik előszeretettel használják a 😂 emojit: már egyáltalán nem számítanak menőnek. Az elmúlt hetekben a TikTok-generáció ugyanis végleg leírta az emojit.

„A sírva röhögős emojin kívül mindent használok. Azt egy ideje már nem, mióta láttam, hogy idősebbek, mint az anyám vagy az idősebb testvérem – általában az idősebbek használják” – jelentette ki a CNN-nek a 21 éves Walid Mohammed.

Véleményével nincs egyedül. Az elmúlt hetekben kisebb háború zajlott a TikTok-generációs és az idősebbek között az emojik kapcsán, ennek esett áldozatul a sírva röhögős fej is.

Az egyik videón egy nő azt mondta, azóta nem használja, hogy látta, a gyerekei sem használják. „Tizenöt évesként annyit mondhatok, nyugodtan használd, mert mi biztosan nem fogjuk” – tette helyre egy tini.

A népszerűsége a veszte

Mindettől függetlenül a hivatalosan „Örömkönnyeket hullató arc” néven futó emoji jelenleg a leghasználtabb az összes közül az Emojitracker néven futó alkalmazás szerint (ez valós időben követi, melyik emojit használják a legtöbben a Twitteren).

Tavaly is ez volt a legnépszerűbb, mi több, az Apple szerint már 2017-ben is. Alighanem éppen ezért nem használja most már a legifjabb generáció, vélte egy neves amerikai internetnyelvész.

„Ez az emoji a sikere áldozata lett. Ha évről évre ugyanúgy fejezed ki digitális formában az érzelmed, akkor egy idő után az őszintétlennek hat. Az állandó használat miatt elhasználódik” – mondta Gretchen McCulloch.

Mi jön helyette?

Nem jön, már itt is van. A Z generáció tagjai előszeretettel használják a 💀 emojit, kb. a „halálra röhögöm magam” mentén, de túlélt a 😭 emoji is (ami ugyanaz az érzelem, mint a sírva röhögős, csak kicsit eltúlzottabb formában), valamint érdekes módon a „lol” is.

Érdekesség még, hogy az idősebb generációk szó szerinti értelemben használják az emojikat, míg a fiatalabbak sokkal kreatívabbak, mondta a CNN-nek az Emojipedia szerkesztője, Jeremy Burge.

Az oldalon egyébként nemrég jelent meg egy poszt, ami arról szólt, hogy a TikTokon ma már teljesen elfogadott alapvetés, hogy a sírva röhögős emoji a boomer-generációé.

Ezek a mai angol fiatalok

Share.

About Author

Leave A Reply