„Az elszántság alapkövetelmény”

1

Berlin sok határátkelő kedvenc városa (bár Németországon belül München kedveltebb a magyarok körében) elsősorban szabad szellemisége, nyitottsága és viszonylag alacsony árai miatt. Mi kell ahhoz, hogy valaki meg tudjon ragadni a német fővárosban?

Ha valaki, akkor Szandra biztosan tudja a választ, hiszen immár hét éve él Berlinben. Nem beszélve a férjéről, aki másfél évtizede a német főváros lakója. Mindketten kreatív szabadúszóként dolgoznak.

„Hiszek a lelkesedésből fakadó cselekvésben, de a külföldre költözésnél érdemes tudásalappal és konkrét célkitűzéssel elindulni. Az elszántság szerintem alapkövetelmény, de a tájékozottság is erősen ajánlott” – mondta Szandra a Díványnak.

Németországi munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A rengeteg érkező ellenére munkát lehet találni, és elég nagy a verseny. Ahhoz, hogy valaki a szakmájában tudjon elhelyezkedni, kell a közepesnél jobb aktív német nyelvtudás, vagy a kiemelkedő angol nyelvismeret.

Sok a kávézó, étterem, oda elég lehet az angol átmenetileg, illetve az ételkihordó cégeknél vagy az építőiparban is lehet szakvégzettséggel munkát találni.

Szandra ismerősei vagy konkrét állásajánlatra, érkeztek és rögtön elkezdtek jól keresni, vagy igen jelentős megtakarítással mentek ki. Ha ez nincs, kiszolgáltatott az ember.

„Nem árt, ha tudod, miért jössz ki, és mit vállalsz be, akár átmenetileg is. Sok két diplomás áll be pultosnak – akár évekre, hogy kiegészítse vagy megteremtse a jövedelmét. Ehhez hozzátartozik, hogy itt nem szégyen leszállni a magas lóról, értékelik a tisztességes munkát” – tette hozzá Szandra.

Mi hiányzik Magyarországról?

(Fotó: pixabay.com/baguggi)

 

https://pixabay.com/hu/users/baguggi-21867/

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply