Az első napok az új melóban

0

Egy új munkahely mindig érdekes kihívást jelent és nem kevés izgalommal jár. A Luxembourgban élő Vera pont ezt az időszakot éli, ráadásul a versenyszférából visszament egy egyetemre dolgozni, így még ezt a váltást is át kell élnie.

„Másfél hét telt el az új melóban eddig, és nagyon remélem, hogy nem kiabálom el, de minden a lehető legjobban alakul. Az a fura, hogy hirtelen olyan, mintha az elmúlt négy év nem lett volna, és sose jöttem volna el az egyetemről.

Mindenki (mármint az új kollégák) csodálkozik, hogy a versenyszféra után egy ilyen „adminisztratív” (értsd: uncsi és bürokratikus) állásra jelentkeztem.

Ez is csak azt mutatja, hogy aki 10+ éve van a közszférában, és/vagy akár soha nem dolgozott máshol, az nem tudja, hogy az, hogy egy cégnél valakit menedzsernek hívnak, pont ennyit jelent és nem többet, és cége válogatja, hogy egy menedzsernek milyen feladatai és mekkora jogköre van, és hogy ez nem automatikusan valami fantasztikus csillogó modern felhőalapú unikornisos kontextus „dinamikus, fiatal csapatban”.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Továbbá hogy egy menedzsernek lehet, hogy adott esetben sokkal unalmasabbak a feladatai, mint egy asszisztensnek…

Persze az egyetemen azon is csodálkoznak, hogy nagyjából magamtól is ismerem a szervezeti felépítést (rektor, dékánok, majd mindenki más), és hogy nem ért meglepetésként, hogy van olyan, hogy vizsgaidőszak.

Eddig elég változatos feladatokat kaptam, vannak érdekesek meg kevésbé érdekesek (mint mindenhol), de például olyasmik, hogy tervezzek meg egy elég komplikált olaszországi utat, különféle statisztikákból nyerjek ki számokat, gépeljem be egy bebörtönzött elítélt kézzel írt levelét és válaszoljak rá (!), meg mindenféle adminisztráció.”

A teljes posztot itt találod.

(Fotó: pixabay.com/thelester)

Share.

About Author

Leave A Reply