„Az első hetek nagyon megviseltek”

0

Mindenkinek nehéz a külföldi élet első időszaka, fokozottan igaz ez akkor, ha egy egészen fiatal ember vág neki egy nagy kihívásnak. Még akkor is (vagy akkor főleg), ha profi sportolóként kell bizonyítania egy teljesen más közegben.

Beke Péter a nyáron igazolt a Ferencvárosból a német Hamburger SV U17-es csapatához. A fiatal labdarúgónak nem csak a magyartól azért kissé különböző futballkultúrába kell beilleszkednie, hanem meg kell találnia a helyét egy új országban is.

Mint az Beke Péter is elismerte a Nemzeti Sportnak adott interjújában, a kezdeti időszak minden volt, csak könnyű nem.

Németországi munkák (jó sok) a Határátkelőn. Egy kattintás az egész!

„Az első hetek nagyon megviseltek, nagyon rossz volt a családtól távol lenni. Ma már azt mondom, egész jól felvettem a ritmust és nagyon jól kijövök a társaimmal” – mesélte.

„Van egy finn csapattársam, vele nagyon sikerült megtalálni az összhangot. Nagyon jóban vagyunk, rengeteget segített a beilleszkedésben. Ő már nyolc hónapja él kint” – tette hozzá Beke Péter.

Ami a focit illeti, az sem megy rosszul, hiszen az eddigi hét bajnoki mérkőzés mindegyikén kezdőként lépett pályára, ezeken négy gólt szerzett és ugyanannyi gólpasszt is adott.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó: nsotv)

Share.

About Author

Leave A Reply