Az egyik legnagyobb New York-i átverés

1

Érdekes tapasztalatokat szerzett az amerikai metropoliszban az Életem morzsái blog szerzője. Ha azt írjuk, hogy akadt, amit erősen nehezményezett, akkor nem írtunk semmit. Lássuk, mi volt az!

„A New York Pass azt hirdeti, hogy 90 látnivalóra kínál bejutást és csomagáron hatalmas összegeket lehet spórolni. Ismerősömmel biztosak voltunk, hogy veszünk passt, csak a napokat nem tudtuk.

Aztán ismerősöm mondta, hogy most x % akció van pár napig az oldalon, vagyis 319 dollar helyett „csak” 259 dollárért vehetünk 5 napos látnivaló bérletet. Legyen hát ez!

Volt bennem egy csodálatos illúzió, hogy a kártya az egyben egy belépő is a látnivalókra. Vagyis csak az adott nap oda kell mennem az x látnivalóhoz, felmutatom a kártyám, beolvassák a vonalkódot rajta és mehetek is be.

Plusz a New York Pass (folytatásban NY passnak fogom csak hívni) olyanokat ígérgetett a honlapján, hogy priority bejutás is jár bizonyos látnivalókhoz. Ennél szuperebb már tényleg nincs, gondoltam én. Nem elég, hogy van jegyem, de még elsőbbséget is élvezhetek majd – elképzeltem boldogan.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

És akkor jöjjön a valóság. Az első hely, ahol érvényesíteni szerettük volna a passot, az a Top of The Rock kilátó volt. Eleve odamentem a kártyámmal, s 2 embert meg kellett kérdeznem, hogy akkor ezt hogyan tudom elfogadtatni, mert ugye a pénztárnál nem kell jegyért sorban állnom, hittem…

Aztán végül 10:45-kor egy hölgyhöz léptünk oda, aki kiadta a jegyet (itt fogtuk fel, hogy a pass nem egyenlő a belépőjeggyel). A legközelebbi elérhető időpont 11:50-re szólt.

Ekkor jött az első „józanító pofon”. Hogy lehet az, hogy priority jeggyel egy jó órát kell várakoznom? Ez a Top of The Rock egy bolondok háza amúgy a sok emberrel, akik a feljutásra várnak. Volt egy szűk óránk, hogy kezdjünk gyorsan magunkkal valamit kb. Voltak éttermek, kávézók a Centerben, lehetett pénzt költeni rögtön.

Na, jó feljutottunk.

Utána a Rockenfeller Centerben akartam idegenvezetésen részt venni, de a pénztárnál a jegyért annyian álltak sorba, hogy feladtam azonnal. (Egy tétel azonnal ki lett húzva, amiért a pass megvettük egykoron).

Csak, hogy valami történjen, odamentünk a Radio City Music Hallhoz, mert ide is be akartunk menni. A biztonsági őr meg kedvesen mondta fél 1-kor, hogy az 1 órai túrára még van jegy. Na, ez már alakul. Örültem is. Ő elvette a passt, bevitte az épületbe, majd 5 perc múlva a jegyekkel tért vissza.

A Radio City Music Hall nagyon megérte, tényleg a kulisszák mögé mehettünk. Élveztem, érdekes volt, ajánlom.

Estére az Empire State Buildinget gondoltuk ki. Indult újra a „buli”. Úgy kezeltek minket, hogy nincs jegyünk, vagyis hiába a pass, vagy 40 percet álltunk sorban, hogy a pénztárhoz jutva megkapjuk a passra a jegyet. Nevetséges! Itt már kezdtem bepöccenni, mert én a NY passnak már december 16-án átutaltam a 259 dollárom, s december 25 meg úgy kezelnek, mintha nem lenne belépőm… (…)

Amit javaslok, hogy ne vegyetek passt. (Kivéve ha nagyon sok helyre akartok bemenni és inkább bent, mint kint töltenétek az időt.)

Helyette vegyetek jó előre online belépőket a pár fő helyekre, főleg nagyon előre a Szabadság-szoborhoz (ami ugyan benne volt a passunkban, de dettó esélytelen volt a sor miatt).

Plusz több múzeumnak van ingyenes bejutási lehetősége. Pl. 9/11 Múzeum kedden 5-től ingyenes. Biztos sor lesz, de legalább nem kell fizetned. A MoMa meg péntekenként este ingyenes du 4-től stb. (…)

Végül pedig a legnagyobb kamu. Az oldalon az van, hogy napi akció, vagy 5 napi akció, ha mondjuk 3 napon belül veszed most, akkor 319 dollár helyett x % megtakarítással, csak 259 dollár a pass.

Ez azért beetetés, mert mikor helyben megkaptuk a szórólapot, azon 259 dollár volt a listaár alapban. Tehát sosem volt az 5 napos pass a valóságban 319 dollár. Ez csak egy marketing beetetés online, nagyon durván. Mi is megettük ezt a mesét.

Ebből csak azt akarom kihozni, hogy ha online nem vesztek passt, de New Yorkba érve mégis meggondoljátok magatokat, semmit sem vesztettetek pénzben!”

A teljes posztot itt találjátok.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó: pixabay.com/ed2456)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Létezik egy másik pass ami city pass néven van mi azt használtuk és valóban priority-be tudsz bemenni mindenhova és kb 100 dollár körül van az ára annyi hogy nem tudsz 70 helyet megnézni de aki kevesebb időre megy mindenképp ez éri meg ugyan így benne van az Empire a Rockefeller meg meg pár olyan ami hasznos tud lenni kígyózó sorok nélkül.

Leave A Reply