Az amerikaiak és a szex

0

Kissé rendhagyó a mai poszt (ez már a címéből is kiderül…), ám mivel nyakunkon a Valentin-nap, talán ennyi belefér. Steve összefoglalójából egészen érdekes dolgok derülnek ki az amerikaiak és a szexualitás kapcsolatáról.

„Köztudott, hogy a hagyományos közvéleménykutatás, ebben (és más) tárgyban a véletlenszerűen kiválasztott kérdőívekre adott válaszokon és telefoninterjúkon alapul. Gyakran (különösen, amikor a szexről van szó) az emberek nem mindig az igazat mondják.

Mi lehetne erre jobb bizonyíték, mint az az Egyesült Államokban végzett felmérés, amelyben egyebek mellett arra kérdeztek rá, mennyit szexelnek az ameriakaiak és mennyi óvszert használnak el.

Nos, a férfiak válaszából évi 1,9 milliárd, míg a nőkéből 1,1 milliárd aktusra derült fény. Melyik az igaz? Egyik sem, mert a Nielsen szerint évi 600 millió óvszert adnak el az egész Egyesült Államokban.

A megkérdezett nőtlen férfiak átlagosan évente 29 óvszert használnak saját bevallásuk szerint. Ami azért érdekes, mert ha a két adatot összeszorozzuk, akkor kiderül, ez már önmagában több, mint az évente összesen eladott óvszerek száma, és akkor még hol vannak a házasok…

Szex vagy beszélgetés? Nem kérdés…

A szex gyakoriságát persze az egyedülállók és a házasok is szeretik eltúlozni. Akkor honnan szerezhetünk kicsit megbízhatóbb adatokat? Például a Google adataiból.

A keresőben a leggyakoribb panasz a „sexless marriage”, azaz a szex nélküli házasság. Erre három és félszer annyian keresnek rá, mint a boldogtalan házasságra és nyolcszor annyian, mint a szerelem nélkülire.

Van egy még érdekesebb adat: a szex hiányára tizenhatszor (!!) annyian panaszkodnak, mint arra, hogy a partnerük nem akar velük beszélgetni.

A Google-kutatások gyakoriságában a szex nélküli viszony szoros második a kapcsolaton belüli erőszak után. Ki gondolta volna, hogy a nők gyakrabban panaszkodnak arra, hogy a barátjuk nem akar szexet, mint fordítva?

A keresésekből kialakuló kép azt sugallja, mintha sok lenne a panasz, ami alighanem így is van – ennek oka azonban a szakértő szerint inkább a saját kételyeink, aggályaink, márpedig ezek jó része alaptalan és felesleges.

Mire kíváncsiak a férfiak?

A férfiak esetében például a péniszre vonatkozó keresések száma meghaladja bármilyen más szervre (szív, tüdő, stb.) vonatkozó kérdéseket. Nyilván elsősorban a méret érdekli a legtöbbjüket, és az, hogy az öregedéssel kisebb lesz-e.

Vajon érdekli a nőket a pénisz mérete? Sokkal kevésbé. Olyannyira, hogy a férfiak 170-szer gyakrabban keresnek rá, mint a nők.

A férfiak második leggyakoribb aggodalma a korai magömlés. A második leggyakrabban feltett kérdés az, hogy miként hosszabbítsák meg az aktust? A nőknél viszont ez a kérdés nem játszik ilyen fontos szerepet.

A hosszabb aktust kívánó kérdések száma a nőknél durván egyenlő azokkal, akiket rövidebbet szeretnének.

A közvélekedés szerint a férfiak jóval kevésbé hiúk, mint a nők. Ám talán ez sem teljesen igaz. A szépségre és az alakra 42, a fogyásra 33, a plasztikai műtétekre vonatkozó kérdések 39 százaléka ered férfiaktól.

És a nők?

Mit mondanak az adatok a nők bizonytalanságairól? Talán nem meglepő a válasz, elsősorban a legfontosabb kérdés a mell méretével kapcsolatos. Minden évben hétmillió alkalommal keresnek rá a mellnagyobbításra.

A nők második aggodalma a fenekük mérete. Ugyan a szokásos aggodalom az, hogy túlságosan nagy, újabban a túl kis méret is egyre többeket zavar.

Alaptalan aggodalmak

Összességében a helyzet az, hogy a legtöbb aggályunk arra vonatkozik, hogy a partnerünk milyennek lát minket és ezek a kételyek általában alaptalanok. Annál is inkább, mert sokkal inkább a saját problémáikkal vannak elfoglalva, mint a mieinkkel.

Szóval, ha kevesebbet aggódnánk a szexszel kapcsolatosan, talán gyakrabban élvezhetnénk.”

A poszt alapjául szolgáló cikk itt érhető el.

Szex a sivatagban

(Fotó: flickr.com/Courtney Carmody)

Share.

About Author

Leave A Reply