Ausztria nem enged, sok magyart rosszul érinthet a döntés

0

Az osztrák kancellár közölte, bármi is legyen a következménye, kormánya ragaszkodik a nem Ausztriában élő gyerekek után fizetett családtámogatási járulékok csökkentéséhez.

„Ha panaszt tesznek emiatt Ausztriával szemben, tudomásul vesszük, de nem fog minket eltéríteni a kijelölt útról. Amit teszünk, az teljesen jogos. Erre feltétlen szükség van, mert Ausztria több száz millió eurót utal át családtámogatás címén külföldre” – jelentette ki Sebastian Kurz az APA osztrák hírügynökségnek adott interjúban.

Ausztriai munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra

„Márpedig ez nem igazságos, mert a megélhetési költségek sokkal alacsonyabbak Romániában és más országokban, mint Ausztriában. Úgy lenne méltányos, ha a kifizetéseket az ottani színvonalhoz igazítanánk” – tette hozzá az osztrák kancellár.

Az intézkedést Ausztria 2019 januárjától tervezi bevezetni. Emellett vannak tervek arra is, hogy azok, akik még nem fizettek soha tb-hozzájárulást – vagyis akik bevándorlóként épp csak megérkeztek Ausztriába -, nem kapnának olyan szintű ellátást, mint olyasvalaki, aki már régóta az országban dolgozik és sokat fizetett be a közös kasszába.

Magyar családoknak fájhat az osztrák kormány terve

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Share.

About Author

Leave A Reply