Ausztria bezárt

0

Kedd hajnaltól Ausztria gyakorlatilag bezárt, hiszen az országban egész napra kiterjesztették a kijárási korlátozást, emellett az alapellátást nyújtó boltokon kívül minden üzlet bezárt.

Az osztrák rendelkezések között szerepel még az is, hogy ahol lehet, home office-ra tértek át, az iskolák minden évfolyamán távoktatásra álltak át.

A teljes zárlat előtti utolsó rohamok már a hétvégén megkezdődtek. Mivel Ausztriában vasárnap zárva vannak a boltok, az igazi roham hétfőn volt.

Karl Nehammer belügyminiszter hétfő reggel azt mondta, a rendőrség a nagyobb tereken, parkokon kívül azokra a helyekre koncentrál majd, amelyek a mindennapokban társasági találkozóhelyeknek számítanak.

Az ORF összefoglalója szerint ilyen például az elvitelre dolgozó éttermek környezete vagy vidéken az egyesületi közösségi termek környéke.

A maszkviselés és távolságtartás elmulasztásáért kiszabható helyszíni bírság legfeljebb 50 Euró, de komolyabb esetben, egy feljelentés nyomán már akár 1450 Eurós pénzbüntetés is járhat a kijárási korlátozás szabályainak megsértéséért.

Öt utálatos és öt szuper dolog Bécsben

(Fotó: kurier.at)

Share.

About Author

Leave A Reply