Ausztria beintett a magyaroknak

4

Az új osztrák kancellár kizárta, hogy kormánya bármilyen szövetkezésbe belemenne Magyarországgal vagy a visegrádi négyek további országaival, azaz Csehországgal, Szlovákiával és Lengyelországgal.

Sebastian Kurz visszautasította azokat a sugalmazásokat, melyek szerint ezekkel az országokkal hajlandó lenne összefogni például a migráció kérdésében, vagy akár más ügyekben.

Ausztriai munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Sebastian Kurz a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és az attól jobbra elhelyezkedő, állhatatosan EU-szkeptikus Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szövetségével december közepén létrejött kormány élén áll.

A két párt határozottan bevándorlásellenes, és ez olyan spekulációkhoz vezetett, melyek szerint Ausztria inkább a V4-ekhez közeledne, semmint nyugat-európai EU-tag szövetségeseihez.

„Vannak intézkedések és kezdeményezések, amelyeket örömmel fogadnak a nyugat-európai országokban, másokat pedig talán a visegrádi országok üdvözölnek, és vannak olyanok, amelyekben az Európai Unió mind a 27 tagállamával egyetértünk” – mondta Sebastian Kurz.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

(Fotó: sebastian-kurz.at)

Share.

About Author

4 hozzászólás

  1. Ausztria 199% ban rá van utalva a V4 munkaerőre. (ápoló Pflegediens, Gastro, szakmunkások…) munkaerőhiány van ma már minden országban.
    Magyaro.on is már meglódultak felfelé a fizetések. (feketén, vagy tisztán, de nagyon megindultak, ~ évi +20%)

Leave A Reply