Ausztrália legszebb strandja

0

Hatalmas ausztráliai körúton van az A-Z Ausztrália blog párosa, mi pedig megpróbáljuk követni őket – legalább így jussunk el mi is olyan helyekre, mint például Cape Arid.

„Esperance-tól egy köpésre (azaz 200 km-re) nyugatra fekszik a Cape Arid Nemzeti Park, amit szinte kizárólag 4×4-es autóval lehet megközelíteni.

Egyébként mára már nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy Ausztráliában, ha nincs legalább egy offroad járműved, akkor egyrészt nyugodtan nevezheted magad Nevem Senkinek, másrészt pedig az ország legnagyobb részét soha nem fogod tudni megnézni, mivel egyszerűen nem tudsz oda eljutni. Ez van.

Igazából mi is még csak nagyon a szélét karcoljuk Pufival az offroad-osok nagy táborának, de legalább már ott vagyunk a kispadon, és pl. Cape Aridba már viszonylag könnyeden el tudtunk jutni. (…)

Ami ennél is nagyobb meglepetés volt, hogy megtaláltuk Ausztrália legszebb strandját, aminek a nagy néven nevezők a Dolphin cove nevet adták.

Delfint ugyan ott pont nem láttunk egyet sem, ellenben előttünk hevert egy gyönyörűen cikkcakkozott, vakítóan hófehér homokos part, a Panton skála szerinti tökéletes türkiz színű tengervízzel. És persze csak mi ketten. (…)

Azért persze Cape Aridban sem fenékig tejfel az élet, az első esténken, mikor egy sétát akartunk tenni a szomszédos kis patakhoz, egy méretre nem túl nagy, ámde annál mérgesebbnek kinéző kígyó állta utunkat, úgyhogy hirtelen meggondoltuk, és visszabújtunk Pufiba filmet nézni. Láttunk már annyi patakot, hogy egy ide vagy oda már nem számít… :)”

A teljes posztot rengeteg képpel itt találjátok.

Share.

About Author

Leave A Reply