Ausztráliában is van durva egyetemi beavatás

0

Egészen borzalmas videók láttak napvilágot arról, milyen beavatási szertartásokon kell egyes ausztrál egyetemeken átesniük a gólyáknak.

Egy ausztrál állami egyetemen a beavatáskor a gólyáknak többek között az idősebb hallgatók genitáliáiról kellett sört inni, leborotválták a hajukat és meg kellett enniük a hányadékukat.

Az End Rape on Campus ausztráliai csoportja a Sydneyben lévő Newcastle Egyetem kollégiumaiban élő hallgatók megaláztatásairól gyűjtött videókat, amelyeket a news.com-on tettek közzé. (További képeket és egy videós összeállítást is ott lehet megnézni.)

Csak 2012 és 2016 között 200 videót gyűjtöttek össze, amely több, a kollégiumban élő férfi hallgató többszörösen elkövetett megalázó és kényszerítő cselekedeteit rögzítette.

A megrázó videókon fiatalabb hallgatók térdepelnek az idősebbek előtt és a genitáliáikról kell alkoholt inniuk, más videókon kutyanyakörves, durván leborotvált hajú diákoknak kell nyilvánosan kutyatálakból enniük. Mindezt nyilvános helyen, napközben rögzítették.

Olyan videók is vannak, ahol a gólyáknak olyan „throwie cup” nevű ivászat-versenyen kell résztvenniük, amelynek az a tétje, hogy ki tud meginni 24 sört a legrövidebb idő alatt. Ha a versenyző hányni kezd a verseny alatt, meg kell innia a saját hányadékát, hogy versenyben maradhasson.

Egy Andrew nevű diák elmondta, hogy minden gólya egy idősebb hallgatónak van alárendelve.

„A diák alapvetően úgy kezeli a gólyáját, mint a szart, aki viszont egyfajta beavatási szertartásnak veszi ezt. Úgy bánunk veled, mint a szarral, hogy aztán jövőre te is úgy bánj valakivel, mint a szarral. Ez egy beteges körforgás” – mondja Andrew.

Nina Funnell, az End Rape on Campus Australia csoport tagja, aki a riportot megjelentette, azt mondja, hogy ezek a szertartások veszélyesek.

„Azt hiszem, egy kegyetlen kultúrát mutatnak be, melyben szexuálisan túltolt rituálék kapcsolódnak az alkoholfogyasztáshoz. A rengeteg kényszer, nyomás és a mások elvárásainak való megfelelés késztetése veszélyesek lehetnek azokra, akik nem akarnak nemet mondani. Azt is tudjuk, hogy ezek nem elszigetelt incidensek” – mondta Nina Funnell, hozzátéve, hogy az egész országot behálózó jelenségről van szó, azaz „rendszerszintű probléma, ami rendszerszintű választ igényel”.

Olyan videó is van, ahol a diákok a kollégiumban meztelenül gördeszkázva törik össze a berendezést, vagy betörnek a gólyák szobáiba és ivásra kényszerítik őket, vagy póznákhoz kötözik őket. Lányok nem szerepelnek egyik videón sem.

Az egyetem képviselői felháborodtak a videókon: „Az egyetem a hallgatói kötelességszegéseket komolyan veszi, és gyorsan fog cselekedni, ha értesül róluk, annak érdekében, hogy az ilyen viselkedést eltávolítsa a kampuszokról”.

Az amatőr sportklubokban és a kollégiumokban zajló beavatási szertartásokról nem sűrűn számol be a média Ausztráliában, de a fegyveres testületeknél előforduló esetek jól dokumentáltak, mert egy gyermekek ellen elkövetett szexuális zaklatási ügy szövetségi vizsgálatánál kerültek elő.

A haditengerészetnél is durva visszaélések fordultak elő, a kadétek megerőszakolása, bántalmazása vagy nemi erőszak elkövetésére kényszerítésére derült fény.

Share.

About Author

Leave A Reply