Áttörés Brexit-ügyben – a magyaroknak is fontos döntés született

0

Számos fontos kérdésben megállapodásra jutottak a felek az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről szóló tárgyalásokon. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kellene folytatni az egyeztetéseket, de most akár remény is lehet a megállapodásra.

Az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója Brüsszelben úgy fogalmazott, hogy az utóbbi napokban rendkívül intenzív tárgyalásokat folytattak, és hétfő reggel közös jogi tervezetet fogadtak el a brit féllel.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Michel Barnier leszögezte: ez döntő fontosságú lépés a folyamat szempontjából, de sok munka van még hátra. Ami viszont a magyaroknak a legfontosabb lehet, megegyeztek arról: nem lehet majd különbséget tenni az alapján az uniós polgárok között, hogy még az EU-tagság jövő évi megszűnése előtt vagy csak az azt követő átmeneti időszakban érkeztek az Egyesült Királyságba.

A 2019. március 30-i kilépéstől 2020. december 31-ig tartó, határozott idejű átmeneti időszakban az Egyesült Királyság részese maradna a vámuniónak és az egységes piacnak, be kellene tartania a közösségi jogot, ideértve az újonnan elfogadott szabályokat is, eleget kellene tennie a költségvetési kötelezettségeknek, valamint alá kellene vetnie magát az Európai Bíróság joghatóságának, de már nem vehetne részt az uniós döntéshozatalban.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Keresd nálunk!

Share.

About Author

Leave A Reply