Aranyozott magángépbe száll át Trump

0

A távozó amerikai elnök az elmúlt négy évben természetesen az Air Force One-t használta. Január 20. után erre nem lesz módja, de olyan nagyon (ezért) nem kell szomorkodnia, a saját gépén nagyobb luxus várja.

A mindenkori elnöknek természetesen jár a szuperbiztonságos Air Force One, amit aztán értelemszerűen az utódja vesz át. Donald Trump négy évig használta a repülőgépet, aminek január 20. után Joe Biden lesz az utasa.

A milliárdos Donald Trump számára a sok közül talán a repülőgépváltás lesz a legkisebb megrázkódtatás, hiszen privát gépén aranyozott biztonsági övek, mozi és sok egyéb luxus várja.

Érdemes összehasonlítani a két repülőt!

Air Force One

A Boeing 747-200B sorozatból való (persze alaposan átalakított) Air Force One háromszintes, 400 négyzetméter hasznos alapterület van rajta, amibe belefér egy elnöki lakosztály, dolgozószoba, konferenciaterem is.

Ez persze nem minden, hiszen az elnökkel jellemzően elég komoly stáb utazik, benne az őt védő titkosszolgálattal, a vezető tanácsadókkal és a kísérő újságírókkal.

A repülőn így van hely számukra is csakúgy, mint az elnök egészségét felügyelő orvosi csapatnak (mi több, még egy kisebb műtő is akad, ha ne adj isten úgy hozná a helyzet).

Összesen 70 vendég fér el az Air Force One fedélzetén, őket két konyha szolgálja ki.

A gép 12 600 km-t képes megtenni leszállás nélkül (a levegőben újratankolható), a legfejlettebb kommunikációs felszereléssel van ellátva, ami megvédi az elektromágneses támadásoktól és szükség esetén parancsnoki központként is szolgálhat.

Trump magángépe

Donald Trump vállalata, a Trump Organisation egy 100 millió dolláros Boeing 757-et használ. Az alaphelyzetben 200 fős repülőt úgy alakították át, hogy 43 utast tudjon elvinni 7600 km távolságra.

A fedélzeten hálószoba, vendégszoba és étkező is van, és noha biztonsági rendszere természetesen meg sem közelíti az elnöki különgépét, luxusban lekörözi.

A biztonsági övek például 24 karátos aranyból vannak csakúgy, mint a fürdőszoba csaptelepei és egyéb apró részletek, míg a közös helyiségben teljes házimozirendszer szórakoztat a hosszú úton.

Donald Trumpnak emellett van egy jóval kisebb Cessna Citation X gépe is, amin 9 ember utazhat 1100 km/órás sebességgel, jelenleg ez a világ egyik leggyorsabb repülője.

Megüzenték Trumpnak: nem akarják szomszédnak

Share.

About Author

Leave A Reply