„Angliában bármi lehetek”

0

Nóra és két barátja a választások után kezdte tervezni a határátkelést, szeptemberben pedig neki is vágnak Angliának. Terveik szerint szeptemberben csatlakozik hozzájuk az egész család.

Nórának a már kint élő barátai szereztek munkát, azaz nem a semmire megy ki, lesz állása. Azért vág neki, mert (mint a Magyar Narancsnak elmondta) „senki nem lát itthon hosszú távon reményt rá, hogy jobban fogunk élni valaha is”.

„Egyáltalán nem fontos szerintem, hogy kint mit csinálok, ugyanis az itthoni bérek többszörösét fizetik. Itt fogászati asszisztens vagyok, ott kint ruharaktárban leszek csomagoló. Később, ha belejövök, keresek a szakmában munkát” – vázolta terveit.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Mint mesélte, amikor az ismerőseinek beszélt a határátkelésről volt, aki azt mondta, nem igazi hazafi, más pénzéhesnek nevezte, mert nem éri be annyival, amennyi Magyarországon jut.

„Ilyenkor azt válaszoltuk, hogy a saját életével mindenki azt kezd, amit jónak lát” – emlékezett vissza Nóra, akinek a Duna biztosan hiányozni fog. Viszont már a családalapítást is Nagy-Britanniában tervezi.

„Bármit el tudok képzelni. Úgy érzem, hogy ott bármi lehetek. Folytathatom majd azt, amit itt dolgozom, vagy kipróbálhatok bármi más területet, amit itthon nem mernék” – tette hozzá.

„Tudtam, ha nyernek, akkor én megyek”

(Fotó: Romsics Balázs)

Share.

About Author

Leave A Reply