Anglia egy magyar mérnök szemével

0

Nem mindegy, milyen végzettséggel, tapasztalattal megy valaki külföldre. Angéla például öt éve él az Egyesült Királyságban, és olyan jó szakmája van (gyógyszeripari mérnök), hogy 10 perccel az interjú után megkapta első munkáját.

„Beszéltem angolul, mindent megtettem, de azért volt hova fejlődnöm. A főnököm nagyon rendes volt, és a kollégák is rengeteget segítettek az elején is, de azért oda kellett tennem magam rendesen” – mesélte a Divány.hu-nak.

„Rengeteg külföldi dolgozott annál a cégnél, a közvetlen munkatársam például egy kínai nő volt. A tapasztalat elengedhetetlen volt, de nem ellenőriztek semmit, még a diplomámat sem akarták látni, az interjúból úgyis kiderült nekik minden” – tette hozzá.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Jelenlegi, londoni munkáját már több körös interjúztatással kapta meg, munkahelyén 19 nemzet fiai és lányai dolgoznak kubaitól oroszig. A cégnél szinte csak diplomásokat, és főleg mérnököket / természettudományi diplomával rendelkezőket, illetve IT-szakembereket foglalkoztatnak.

„Összességében azt mondanám, hogy a nyelvtudás elengedhetetlen, muszáj folyékonyan beszélni, de nem kell tökéletesen. Mérnökként, természettudományos diplomával, IT szakemberként simán el lehet helyezkedni, csak kitartóan kell jelentkezni, és ami nagyon fontos, hogy felkészülten kell érkezni az interjúkra, ezt itt nagyon komolyan veszik” – mesélte.

Magyarként nem érte soha hátrányos megkülönböztetés: „Talán szerencsém volt, de mivel a világ legkülönbözőbb részeiről érkezünk, itt teljesen természetes, hogy toleráljuk a másikat”.

Fontos infók, ha Londonba mennél

Share.

About Author

Leave A Reply