Amszterdam különös megszállói

0

Meglepő lakók szállták meg a holland nagyvárost, Amszterdamba ugyanis az évek során mintegy 800 pár szürke gém vette be magát. Meglehetősen jól érzik magukat, ami nem is csoda.

Amszterdam kapcsán sok mindenre gondol az ember, speciel a szürke gém nekünk még soha nem jutott az eszünkbe – egészen addig, amíg bele nem futottunk Julie Hrudova képeibe.

A prágai születésű, de immár Amszterdamban élő fotós az Instagramon osztotta meg a szürke gémekről készült képeit. Az állatok érthető módon elsősorban a piacok környékét kedvelik, ahol potyadék halakat és csirkedarabokat vadásznak, elsősorban persze télvíz idején.

Egyik kedvenc helyük a város keleti részében található Dappermarket, ahol rengeteget lehet látni belőlük, amint a levegőben körözve várnak a zsákmányra. Olyan sokan vannak, hogy az egyik közeli kávéház törzsvendégei már versenyt is hirdettek arra, hogy ki tud több szürke gémet megörökíteni egyetlen fotón. A jelenlegi rekord 29 (!).

A 25 kolóniában Amszterdamban élő madarak helyzetét könnyíti, hogy a helyiek közül többen etetni kezdték őket. Nem meglepő persze, hogy ilyen sokan vannak, hiszen Európa ezen részén Hollandiában a legmagasabb a szürke gémek sűrűsége.

(Fotó: instagram.com/hrudography)

Share.

About Author

Leave A Reply