Amit Olaszországban mindenképpen látnod kell

0

Rendben, elég sok ilyesmi van, a magunk részéről a gyönyörű műemlékektől a múzeumokon át a tengerpartokig számtalan dolgot fel tudnánk sorolni, az Olaszmamma blog szerzője viszont most a kedvenc tereit válogatta össze.

Olaszország ugyanis tele van szebbnél szebb piazzákkal, amely szinte a város nappalijaként üzemel, tisztességes körülmények között fogadják a vendégeket. Lássunk párat a legszebbek közül!

Piazza del Campo (Siena)

A kagylóalakú tér az egész világon egyedülálló, tökéletes helyszín a megpihenésre egy sienai városnézés során. Órákig el lehet itt ücsörögni a tömeget bámulva. Kihagyhatatlan élmény az évente kétszer itt megrendezett lovasverseny, a Palio.

Piazza di Santa Maria in Trastevere (Róma)

Róma tele van fantasztikus terekkel. A Piazza Navonát, Piazza di Spagnát, a San Pietrót nem kell bemutatni senkinek. Csodálatosak, hatalmasak, felemelők, de a római kedvencem mégsem a „nagyok” közül kerül ki. Az ízig-vérig római hangulatú Trastevere negyed főtere a Santa Maria, közepén Bramante szökőkútjával remek gyülekezőhely a környék éttermeibe, kocsmáiba indulóknak.

Piazza San Carlo (Torinó)

Nagy szerelmem, Torinó rengeteg lenyűgöző térrel dicsekedhet, a Pó partján épült Piazza Vittorio Venetótól a Királyi Palotának otthont adó Piazza Castellóig, de a nagy kedvencem mégis az elegáns Piazza San Carlo, amely a város egyik legfontosabb artériáját, a Via Roma bevásárlóutcát szakítja félbe, hogy két designer táska között beülhessünk egy aperol spritzre valamelyik bárba. A tér közepén – naná – lovasszobor, a déli oldalán pedi két ikertemplom.

Piazza Duomo (Lecce)

Imádom Pugliát, úgyhogy nem tehettem meg vele, hogy legalább egy terét ne rakjam fel a listára, és nyilván az olasz barokk fővárosára esett a választásom. A leccei Piazza del Duomo különlegességét az adja, hogy egyike Olaszország ún. zárt tereinek, amit valaha éjszakára valóban le lehetett zárni, se ki, se be.

Piazzale Michelangelo (Firenze)

Ez a tér speciel nem különleges építészeti megoldásai miatt áll közel a Firenzébe látogatók szívéhez, hanem az innen elénk táruló hihetetlen kilátás miatt. Kötelező innen pár képet elkattintani, nem véletlen, hogy a legtöbb firenzei képeslapot is innen fotózták.

Piazza Plebiscito (Nápoly)

Olaszország egyik legnagyobb tere, ezért gyakran ad otthon, koncerteknek, tömeges rendezvényeknek. A teret olyan fontos épületek ölelik körül, mint a San Francesco di Paola Bazilika, a Királyi Palota, a Prefektúra palotája és a Palazzo Salerno.

Tessék szépen elolvasni az eredeti posztot is még több térrel és még több képpel vár titeket!

Share.

About Author

Leave A Reply