Amit az angolok irigyelnek a magyar dolgozóktól

0

Ki gondolná, de van olyan dolog, amit az angol munkavállalók (de legalábbis az őket képviselő egyik legnagyobb szakszervezet) irigyel a magyaroktól. Ráadásul pénzről van szó. Őrület.

A brit szakszervezeti szövetség (TUC) tanulmánya szerint 2018-ban Magyarország áll majd a fejlett ipari gazdaságok alkotta Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) reálbér-növekedési ranglistájának élén.

És ezt ők irigylik, nem utolsósorban azért, mert az utolsó (ki nem találnátok) Nagy-Britannia lesz. A TUC szerint Magyarországon 4,9 százalékos reálbér-növekedés várható, eközben az átlagos brit alkalmazotti reálbér 0,7 százalékkal visszaesik.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Ráadásul a brit alkalmazottak reálbére már idén is csökkent, és még mindig alacsonyabb a 2008-ban kezdődött globális pénzügyi válság előtti szintnél.

Ami a hosszú távú előrejelzést illeti, úgy látják, az átlagos brit alkalmazotti reálbér 2025-ig nem is éri el a pénzügyi válság előtti szintet, vagyis várhatóan 17 évig tart majd a kilábalás a válság következményeiből reálbér-növekedési szempontból.

A szakszervezeti szövetség vezetője szerint ráadásul a brit alkalmazottak tíz százalékának munkavállalói helyzete bizonytalan, ez az alkalmazotti réteg nem tudja, hogy hány órát kell a következő héten dolgoznia, és azt sem, hogy ezért mennyi fizetést kap.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: pixabay.com/WerbeFabrik)

Share.

About Author

Leave A Reply